Γιώργος Βασιλειάδης: «Δουλειά, μεθοδικότητα, όχι γκρίζες ζώνες»

Δύο μήνες αφότου ανέλαβε τα ηνία στην ηγεσία του αθλητισμού, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό του έργου του, αναφέρθηκε στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου, αλλά και στον τρόπο που θα πρέπει να λειτουργήσει γενικότερα ο αθλητισμός. Μόνο με «δουλειά, μεθοδικότητα, χωρίς γκρίζες ζώνες μπορούμε να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο».

Αναφορικά με τα χρόνια προβλήματα που ζητούν λύση, υπογράμμισε: «Δεν έχουμε γεννηθεί, ούτε μεγαλώσει μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα. Μέσα από την κοινωνία ερχόμαστε. Βιώνουμε τα προβλήματα και γι’ αυτό τον λόγο μπορούμε να προσπαθούμε πιο στοχευμένα για τις λύσεις». Όπως δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης, η θητεία του στη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης Διαφθοράς τον έχει βοηθήσει ιδιαίτερα, και τα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει δεν ήταν γι’ αυτόν «ξένη γη».

Η ευχή του για το 2017; «Να σταματήσει ο αθλητισμός να είναι αντικείμενο ερευνών υπηρεσιών σαν την προηγούμενη από την οποία έρχομαι. Κι αυτή θα είναι και η ευχή μου για το 2017».