Γνωστά ονόματα εκτός της νέας Βουλής

Η επιλογή των ελλήνων να στείλουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα έδρανα της αντιπολίτευσης αυτόματα σημαίνει και απώλεια βουλευτικών εδρών. Πολλοί διάσημοι και διάσημες της απελθούσης Βουλής αλλά και των κυβερνήσεων Τσίπρα, θα μείνουν εκτός Βουλής καθώς δεν εκλέγονται.

Στο νομό Θεσσαλονίκης από την Α’ περιφέρεια δεν εκλέγονται οι Τάσος Κουράκης, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Νίκος Παρασκευόπουλος και Μάρκος Μπόλαρης ενώ από την Β’ περιφέρεια ο Δημήτρης Μάρδας. Επίσης στη Χαλκιδική δεν εκλέγεται η Κατερίνα Ιγγλέζη.

Επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός μένουν η πρώην εκπρόσωπος του κόμματος Ράνια Σβίγκου και ο πρώην γραμματέας του κόμματος Πάνος Ρήγας. Εκτός Βουλής μένουν και οι διατελέσαντες σε κυβερνητικές θέσεις Παναγιώτης Κουρουμπλής, Νίκος Τόσκας, Μυρσίνη Ζορμπά, Γιώργος Σταθάκης, Γιώργος Βασιλειάδης, Σταύρος Κοντονής, Τέρενς Κουίκ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Κατερίνα Παπακώστα, Θανάσης Θεοχαρόπουλος αλλά και οι Αννέτα Καβαδία, Ελένη Αυλωνίτου, Γιώργος Κυρίτσης, Άννα Βαγενά Σπύρος Δανέλλης κα.

Αλλά και από τη ΝΔ παρότι ο αριθμός των εδρών του κόμματος αυξήθηκε πολλές «φίρμες» της πολιτικής έμειναν εκτός όπως ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο Γιάννης Καλιάνος, ο Θόδωος Φορτσάκης, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Γιάννης Τραγάκης κ.α.