Γρ. Ζαρωτιάδης: fake news οι δημοσκοπήσεις των… πρωταγωνιστών…

Είχαμε γράψει έγκαιρα, για τις διαρροές γύρω από τις δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν στα παρασκήνια του προεκλογικού αγώνα, για το δημαρχιακό θώκο της Θεσσαλονίκης. Είχαμε επισημάνει επίσης, πως αυτές οι διαρροές είναι ένας τρόπος και ένα μέσο, ώστε κάποιοι υποψήφιοι να εμφανίζονται ως ισχυροί παίχτες. Ωστόσο, κάποιοι υποψήφιοι όπως ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, θεωρούν ότι αυτές οι διαρροές δεν είναι παρά “fake news” δηλαδή ψευδείς ειδήσεις που τροφοδοτούνται από “συγκεκριμένους παραταξιακούς μηχανισμούς τοπικών δημοτικών κινήσεων ή και κεντρικών κομμάτων”, με στόχο “να δημιουργήσουν δημοσκοπικό «αέρα νίκης» και «τετελεσμένα γεγονότα» στη μάχη για την προτίμηση των ψηφοφόρων”. Δηλαδή οι δημοσκοπήσεις είναι ανύπαρκτες.

Μάλιστα ο επικεφαλής της «Υψίπολις» και κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ δηλώνει πως «αντιλαμβάνομαι το μέγεθος του πανικού που έχει καταλάβει το επιτελείο άλλων υποψηφίων, διότι κι εμείς παρακολουθούμε τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος, αλλά δε θέλω να πιστέψω ότι κάποιος -α εκ των συνυποψηφίων μου εμπλέκεται σε τέτοιες άθλιες προσπάθειες χειραγώγησης της κοινής γνώμης με ανύπαρκτα στοιχεία. Καλώ όλους -ες τους / τις συνυποψηφίους μου να τιμήσουμε την πόλη και τους πολίτες της με την καθημερινή πολιτική συμπεριφορά μας».

Η ανακοίνωση του Γρ. Ζαρωτιάδη μιλά επίσης για “φιλικές αθηναϊκές ιστοσελίδες” οι οποίες ….πρωταγωνιστούν στο παιχνίδι των διαρροών και των “fake news” υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων δημάρχων.