Γρ. Ζαρωτιάδης: Θα είμαστε στο δημοτικό συμβούλιο για μια διαφορετική Θεσσαλονίκη

«Θα είμαστε στο δημοτικό συμβούλιο για μια διαφορετική Θεσσαλονίκη», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Υψίπολις», Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και πρόσθεσε πως η υποψηφιότητα του ξεχωρίζει λόγω «θέσης, άποψης, χαρακτήρα και προγράμματος. Εχουμε ένα ολοκληρωμένο, ρεαλιστικό, ριζοσπαστικό πρόγραμμα για το μέλλον της πόλης».

Ο κ.Ζαρωτιάδης είπε πως κατά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της παράταξης αρκετοί υποψήφιοι δέχτηκαν «πιέσεις». «Υπήρξαν πιέσεις επαγγελματικής, πολιτικής, κοινωνικής φύσεως προς υποψηφίους και ανθρώπους τους οποίους προσεγγίσαμε και αυτό είναι δυστύχημα» εξήγησε.

Ωστόσο, δήλωσε ικανοποιημένος από το τελικό αποτέλεσμα, ενώ οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης «Υψίπολις» παρουσιάστηκαν χθες βράδυ σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. «Το ψηφοδέλτιο μας έχει φρεσκάδα, νεότητα ως προς την εμπλοκή με το πολιτικό γίγνεσθαι, έχει ανθρώπους που καλύπτουν όλο το φάσμα της κοινωνικής, επιστημονικής διαστρωμάτωσης. Που συνδυάζουν επιστημονική επάρκεια και κοινωνική δράση» σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ.Ζαρωτιάδης αναφέρθηκε στα όσα ακούγονται για τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημάρχων στον δήμο Θεσσαλονίκης: «Βρίσκω πετυχημένα χιουμοριστικά σχόλια από πολίτες. Άλλο αυτό και άλλο είναι επίσημοι εκφορείς του δημόσιου λόγου να προβαίνουν σε τακτική ακύρωσης και γελοιοποίησης του γεγονότος ότι υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι στη Θεσσαλονίκη. Το θεωρώ απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό. Δεν επιτρέπω σε κανέναν, στο βαθμό που πολιτικά μου αναλογεί, να λοιδορεί τους ανθυποψηφίους μου και τα σχήματα που έχουν κατέβει».

Για τις προεκλογικές συνεργασίες και τις συζητήσεις που έγιναν με επικεφαλής άλλων παρατάξεων τόνισε πως «βασικό αγκάθι ήταν το ζήτημα του επικεφαλής», ενώ ο ίδιος ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση εκλογής δεν θα διεκδικήσει ο ίδιος θέση αντιδημάρχου.

«Εγώ θα δεσμευτώ ότι εάν δεν με τιμήσουν οι Θεσσαλονικείς με τον ρόλο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, δεν θα διεκδικήσω ακόμη κι αν κληθώ να συμπολιτευτώ ή να υποστηρίξω κάποιον κανέναν ρόλο θεσμικό πολιτικό στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο, παρά μόνο τον ρόλο του επικεφαλής της παράταξης» είπε χαρακτηριστικά.