«Γράμματα σ’ ένα φίλο Γερμανό» στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών

Η παράσταση «Γράμματα σε ένα φίλο Γερμανό» του Αλμπέρ Καμύ σε Σκηνοθεσία Σοφία Δερμιτζάκη – Στέλλα Κουφάκη Θεατρική Συντροφιά Ηρακλείου (ΘΕ.Σ.Η) ανεβαίνει στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών την Πέμπτη 24 έως Κυριακή 27 Μαΐου 2018.

Η παράσταση στηρίζεται σε τέσσερις επιστολές του Αλμπέρ Καμύ σε έναν φανταστικό φίλο του Γερμανό, γραμμένες κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αποτελούν ένα άτυπο μανιφέστο του συγγραφέα, στο οποίο διακηρύττει τη δύναμη της ανθρωπιάς και του πνεύματος, καταδικάζοντας ταυτόχρονα το παράλογο που φέρει ο πόλεμος, το μίσος, η αδιαλλαξία. Με γλώσσα ευγενή, που μετουσιώνεται θαυμαστά σε ένα αιχμηρό κατηγορώ, ο Καμύ μάς υπενθυμίζει πώς σε περιόδους κρίσης ο αποπροσανατολισμός και η σύγχυση εύκολα κυριαρχούν.

Έτσι, διαχρονικές αξίες και υψηλά ιδεώδη όπως η δικαιοσύνη, η αλληλεγγύη, η ιδέα της ευτυχίας και του ανθρώπου τοποθετούνται σε άλλες βάσεις, οικτίρονται ή διαστρεβλώνονται.

Οι αντιστοιχίες ανάμεσα στο τότε και το σήμερα, πολλές– η κρίση αξιών δεδομένη. Στην παράστασή μας, μια γυναίκα αντιτάσσεται στον παραλογισμό της εποχής της, πολεμά και τελικά φυλακίζεται για τα πιστεύω της, που δεν παύει όμως να υποστηρίζει με όσες δυνάμεις της έχουν απομείνει.

Πληροφορίες

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 24 έως Κυριακή 27 Μαΐου 2018, στις 21.00
Διάρκεια: 55′

Τιμές Εισιτηρίων:
Γενική Είσοδος: 12€
Μειωμένο (Φοιτητικό, άνω των 65): 8€
Ανέργων: 5€