Γρεβενά: Συνελήφθη 58χρονος καταστηματάρχης για αρχαιοκαπηλία

Εκατοντάδες αρχαία νομίσματα και αντικείμενα κατασχέθηκαν στα χέρια 58χρονου καταστηματάρχη στα Γρεβενά έπειτα από επιχείρηση των αστυνομικών της ασφάλειας.

Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που οργανώθηκε και τις έρευνες που έγιναν σε δύο σπίτια αλλά και στο κατάστημα που διατηρεί ο δράστης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 263 χάλκινα νομίσματα ελληνιστικών, ρωμαϊκών, βυζαντινών και νεότερων χρόνων, δύο  σιδερένιοι κρίκοι και ένας  χάλκινος μεγάλος κρίκος, δύο χάλκινοι κρίκοι – δαχτυλίδια, δύο χάλκινες πόρπες, βυζαντινών χρόνων, ένα τμήμα χάλκινου δαχτυλιδιού με σφενδόνη, βυζαντινών χρόνων, τρία  σιδερένια καρφιά και ένα τμήμα σιδερένιας αιχμής δόρατος (τμήμα αυλού) καθώς και πλήθος άλλων αρχαίων αντικειμένων.

Επίσης κατασχέθηκαν δύο ανιχνευτές μετάλλων καθώς και 242 σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων και δύο πυροβόλα όπλα. Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται ενώ τα αρχαία ευρήματα θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών. Ο 58χρονος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα.