Η 19χρονη που εγκατέλειψε το βρέφος: Μαθήτρια ή μάνα; Αυτό είναι το δίλημμα της ζωής

Μετανιωμένη για την πράξη της δήλωσε η 19χρονη Ελένη, η οποία άφησε το λίγων ημερών κοριτσάκι της μέσα σε καρότσι σούπερ-μάρκετ σε πυλωτή πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία, η οποία μίλησε για πρώτη φορά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star.

Εν αναμονή της δικαστικής απόφασης, δήλωσε ότι θέλει απεγνωσμένα να πάρει πίσω το νεογέννητο κοριτσάκι της, καθώς δε θέλει «να μεγαλώσει χωρίς αγάπη. Να μη μάθει τι είναι μοναξιά και θλίψη. Να έχει μόνο τη χαρά στη ζωή της», ενώ αποκάλυψε ότι μετά τη γέννα υποφέρει από επιλόχειο κατάθλιψη, συμπληρώνοντας πως «δεν μπορώ να το διαχειριστώ μόνη μου».

“Δεν ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο. Το παιδί μου έχω εκθέσει”

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η νεαρή στην εκπομπή, όταν της έσπασαν τα νερά στο σπίτι, αντιλήφθηκε ότι θα κινδύνευε τόσο εκείνη όσο και το μωρό της. «Ξάπλωσα για να δω αν θα περάσει και πέρασε. Την Τετάρτη στις 4 Σεπτεμβρίου σηκώθηκα το πρωί και απλά έπεσα κάτω. Δεν μπορούσα μετά να ξανασηκωθώ. Έτσι ήρθε το ασθενοφόρο».

Οι γιατροί την υπέβαλαν σε επείγουσα καισαρική και στις 8 Σεπτεμβρίου επέστρεψε στο σπίτι μαζί με τη νεογέννητη κορούλα της.

“Μαθήτρια ή μάνα; Αυτό ήταν το δίλημμα της ζωής μου” είπε χαρακτηριστικά η 19χρονη. Και συμπλήρωσε “Δε σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή το δίλημμα. Σκέφτηκα το δικό της καλό. Τι θα προλάβαινα; Να κοιτάξω εκείνη ή εμένα; Που εμένα με βάζω τελευταία. Δε θα μπορούσα να της δώσω την προσοχή που της χρειαζόταν». Η 19χρονη Ελένη δήλωσε μετανιωμένη. «Το πληρώνω κάθε μέρα. Δε ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο. Δε χρειάζεται να απολογηθώ στον κόσμο. Το παιδί μου έχω εκθέσει”.

“Δεν του είπα ποτέ ότι είμαι έγκυος”

Αποκάλυψε επίσης πως δεν είπε ποτέ στον σύντροφό της πως ήταν έγκυος, επειδή είχαν χωρίσει. «Δεν του το είπα ποτέ. Τι θα άλλαζε. «Χωρίσαμε δεν μπορούσα να του το πω μετά ότι ήμουν έγκυος, δεν ήθελε καμία επικοινωνία μαζί μου».

Τόνισε μάλιστα πως δεν ήθελε να κάνει έκτρωση. «Είπα στον εαυτό μου ότι είναι κρίμα να σκοτώσεις μία ψυχή. Θέλει να έρθει σε αυτόν τον κόσμο για να προσφέρει κάτι. Έτσι είπα ότι θα την κρατήσω».