Η αιφνιδιαστική αποχώρηση του Απ. Αντωνούδη και η επόμενη μέρα

Έκπληξη και αιφνιδιασμό προκάλεσε στα στελέχη της παράταξης “Ένωρο Δίκτυο”, η απόφαση του επικεφαλής του σχήματος Απόστολου Αντωνούδη, να αποσύρει την υποψηφιότητα του για τη δημαρχία του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη.

Υπάρχουν σοβαροί προσωπικοί και επαγγελματικοί λόγοι, που με αναγκάζουν να παραιτηθώ από την υποψηφιότητα μου για Δήμαρχος στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη» τόνισε ο πρόεδρος στην “Εγνατία Οδό Α.Ε” σε ανακοίνωση του μέσω facebook. Σημείωσε δε πως «θα στηρίξω με όλες τις δυνάμεις μου οποια ή όποιον επιλέξει η παράταξη μου ως επικεφαλής”.

Πέρα πάντως από την έκπληξη και τον αιφνιδιασμό, υπάρχει και η “άλλη πλευρά” αυτής της αποχώρησης: ανοίγει ξανά η συζήτηση για τις συνεργασίες των λεγόμενων προοδευτικών δυνάμεων στο δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Έχει ορισθεί και ραντεβού για την ερχόμενη Δευτέρα.

“Μπορούμε να πάμε με ένα υποψήφιο που να έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά και να εκπροσωπήσει όλο το φάσμα των δημοκρατικών δυνάμεων. Οι συσχετισμοί δεν επιτρέπουν πειραματισμούς και απώλειες δυνάμεων“ τονίζει στέλεχος του Δικτύου που θεωρεί ότι υπάρχει πεδίο συνεννόησης με την παράταξη “Νέο Πρόσωπο”, την άλλη “μεγάλη” παράταξη της αντιπολίτευσης, που έχει εκλέξει ως επικεφαλής την Ελένη Ρουσάκη.

Να σημειωθεί πως στις εκλογές του 2014 η παράταξη του Α. Αντωνούδη “Δίκτυο Ενεργών Πολιτών”, που είχε υποστηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε ποσοστό 13,98% και η παράταξη ”Νέο Πρόσωπο”, που είχε την στήριξη του ΠΑΣΟΚ, με επικεφαλής τον Ν. Νυφούδη, είχε συγκεντρώσει ποσοστό 13.4%. Ο συνδυασμός του ΚΚΕ με τον Οδυσσέα Μάαιτα είχε συγκεντρώσει 8,3% ενώ η παράταξη του δημάρχου Ιγνάτιου Καιτεζίδη είχε κερδίσει τις εκλογές, απο τον πρώτο γύρο, με ποσοστό 64,27%. Οι συσχετισμοί σαφώς δεν είναι ευνοϊκοί για την αντιπολίτευση και απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων, προκειμένου να υπάρχουν ελπίδες για ένα καλό αποτέλεσμα…

Φ.Δ.