Η Akon City είναι γεγονός και έχει το δικό της κρυπτονόμισμα

Ο Akon επίσημα έχει πλέον τη δική του πόλη στη Σενεγάλη. Είναι η Akon City, έχει το δικό της κρυπτονόμισμα και βρίσκεται σε απόσταση πέντε λεπτών με το αυτοκίνητο από το νέο διεθνές αεροδρόμιο της χώρας της Δυτικής Αφρικής.

Σύμφωνα με το CNN, ο γεννημένος στην Αμερική τραγουδιστής με καταγωγή από τη Σενεγάλη, είχε δηλώσει ότι η φουτουριστική πόλη θα χτιζόταν σε μία έκταση γης 8.100 τ.μ. που του δώρισε ο πρόεδρος της χώρας. Στη νέα πόλη οι συναλλαγές θα γίνονται αποκλειστικά με το ψηφιακό νόμισμα, Akoin.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Akon δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η ολοκλήρωση οικοδόμησης της πόλης θα διαρκέσει 10 χρόνια. Ξεκινήσαμε την ανέγερση τον Μάρτιο του 2019 και το δεύτερο στάδιο αναμένεται το 2025, διευκρίνισε.

Η οικοδόμηση της Akon City θα κοστίσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Όταν ο βραβευμένος με Grammy τραγουδιστής της R&B και ποπ ρωτήθηκε από τοn Νικ Κάνον που του πήρε συνέντευξη αν είναι δισεκατομμυριούχος απέφυγε να απαντήσει, αλλά είπε ότι όσοι έχουν χρήματα πρέπει να τα επιστρέφουν.