Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ φλερτάρει με το ΜΕΡΑ25;

Εστάλη στον Τύπο η τελευταία απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπου επιχειρείται ένας πολιτικός απολογισμός της περιόδου και μία ανάλυση των πολιτικών πεπραγμένων.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ένα κόμμα της άκρας αριστεράς, που μάλιστα δεν αποφεύγει την αυτοκριτική,  στην εν λόγω απόφαση, ενώ κάνει μνεία σε όλους τους «παίχτες» του πολιτικού παιχνιδιού και ασκεί κριτική σε κόμματα και πολιτικές, ξέχασε να αναφερθεί στο νέο σχηματισμό, που πλασάρεται μάλιστα και ως αριστερό, στο ΜΕΡΑ25. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρεται, επί παραδείγματι, στους «φασίστες με τη γραβάτα» της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου, αλλά ούτε λέξη για το κόμμα Βαρουφάκη, που σαφώς αντλεί ψήφους από το απόθεμα του ευρύτερου αριστερού χώρου.

Γιατί αυτή η αστοχία; Στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και έμπειροι είναι και στις πολιτικές αναλύσεις μαθημένοι, αλλά να ξεχάσουν το ΜΕΡΑ25, που τους …έφαγε και στα ποσοστά και βάζει πλώρη για τη Βουλή; Τόσο εκτός είναι εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Να θυμίσουμε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν τα πηγε καλά στις ευρωεκλογές. Πήρε 0,64% και 36.361 σταυρούς. Το 2014 είχε πάει λίγο καλύτερα: 0,72% και 41.299. Κάποιοι «αντάρσυοι» δηλαδή μπορεί να ψήφισαν Βαρουφάκη.

Αυτό όμως που δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα είναι ότι στις διαπιστώσεις σχετικά  με τις συνεργασίες, αναφέρεται στο ΚΚΕ και στη ΛΑΕ και καταλήγει ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συνεργασίας. Και εδώ δεν κάνει κάποια μνεία στο ΜΕΡΑ25. Δεν το αναφέρει ούτε ως περίπτωση αρνητική και απορριπτέα, όταν μάλιστα το ΜΕΡΑ 25 πήρε στις ευρωεκλογές 2.99% και 169.635 σταυρούς. Να το εξηγήσει έστω ως φαινόμενο.

Αυτές οι παραλείψεις όμως, είπαμε, προκαλούν ερωτήματα και προσφέρουν έδαφος για εικασίες. Εξάλλου ένα πολιτικό φλερτ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΜΕΡΑ25, θα ήταν μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση…

Φ.Δ.