Α. Ξανθός: Ατυχής και αχρείαστη η δήλωση του Π. Πολάκη

«Ατυχή» και «αχρείαστη» χαρακτήρισε τη δήλωση του Παύλου Πολάκη προς τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Μιλώντας το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης στην ΕΡΤ, ο υπουργός επισήμανε σχετικά τα εξής: «Για να είμαστε ειλικρινείς, νομίζω ότι ήταν μια ατυχής δήλωση. Αυτό είναι προφανές. Και κυρίως ήταν μια αχρείαστη δήλωση, η οποία κατά την άποψη μου έδωσε τη δυνατότητα στη Νέα Δημοκρατία, σε μια περίοδο που φαινόταν να είναι στριμωγμένη επικοινωνιακά για κρίσιμα θέματα της κοινωνικής ατζέντας, να αντεπιτεθεί, να δημιουργήσει επικοινωνιακό θόρυβο, να απειλεί με κατάθεση πρόταση δυσπιστίας κλπ. Και λίγο να αλλάξει ας πούμε το πολιτικό κλίμα».

Ο κ. Ξανθός συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι αυτά τα θέματα, της λειτουργίας ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους, του πώς οι άνθρωποι με αναπηρία αντιμετωπίζονται από ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, πώς πρέπει να ενισχύσουμε πολιτικές ισότητας και κοινωνικής ένταξης και συμπερίληψης αυτών των ανθρώπων, πώς πρέπει να χρηματοδοτηθεί ένα βιώσιμο και αξιοπρεπές κοινωνικό κράτος στην πατρίδα μας, με ποια συνέργεια πόρων, και απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και απ’ τις ασφαλιστικές εισφορές, αυτά είναι τα κρίσιμα διλήμματα {…} τα οποία οφείλουμε να τα κάνουμε με ένα σοβαρό τρόπο, με ευαισθησία προφανώς όταν αναφερόμαστε σε ανθρώπους με αναπηρία, οι οποίοι και αυτοί νομίζω έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια μαι μάχη ισοτιμίας και αξιοπρέπειας»

«Και είναι πολύ ενθαρρυντικό το ότι υπάρχουν και άνθρωποι που είναι ανάπηροι και οι οποίοι σήμερα διεκδικούν ένα ενεργό ρόλο στην πολιτική, συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των περισσότερων κομμάτων και κυρίως διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στην ισοτιμία στην κοινωνική ζωή», κατέληξε.

Efsyn