Διαψεύδει τις καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ ο διοικητής του Γ.Ν. Κιλκίς για το νοσοκομείο Γουμένισσας

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς Θεόδωρος Ρεβενάκης απαντά στην ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καταγγέλλει ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Γ.Ν Γουμένισσας Κιλκίς.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι: “Το νοσοκομείο καλύπτει πληθυσμιακά 3500 παιδιά και ο ένας παιδίατρος που έχει το νοσοκομείο καλείται να καλύψει τις εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου (ΓΝ) Κιλκίς με αποτέλεσμα στο ΓΝ Γουμένισσας το παιδιατρικό ιατρείο να λειτουργεί μία-δύο φορές την εβδομάδα. Γυναικολόγος  δεν υπάρχει. Ο  ένας καρδιολόγος καλύπτει κι εκείνος τις εφημερίες του Γ.Ν. Κιλκίς. Υπάρχουν δύο παθολόγοι, εκ των οποίων ο ένας συνταξιοδοτείται και χρειάζονται τρεις συνολικά για την κάλυψη και των εφημεριών. Έλλειψη υπάρχει και στους χειρούργους, είναι δύο κι ο ένας θα συνταξιοδοτηθεί”.

Αναλυτικά η απάντηση του διοικητή του Γ.Ν. Κιλκίς στην ΠΟΕΔΗΝ, σχετικά με το Γ.Ν.- Κ.Υ. Γουμένισσας.

“Καλούμε τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της ΠΟΕΔΗΝ, να ενημερώσουν το “κοινό” τους ότι :

1) στις 21-05-2019 προκηρύχθηκαν 5 θέσεις επιμελητών Β΄
( 1 Χειρουργικής, 1 Παθολογίας, 1 Παιδιατρικής,1 Ορθοπεδικής, 1 Νεφρολογίας ) για το Γ.Ν. Κιλκίς και 2 θέσεις επιμελητών Β΄
( 1 Χειρουργικής και 1 Παθολογίας ) για το Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας.

2) Βρίσκεται σε διαδικασία κρίσης μια θέση επιμ. Α΄ Παιδιατρικής για το Γ.Ν. Κιλκίς που προκηρύχθηκε στις 26-03-2019.

3) Παιδίατρος στη Γουμένισσα είχε να προσληφθεί από το 2012. Η παιδίατρος που υπηρετεί σήμερα στη Γουμένισσα προσλήφθηκε το 2017. Πού ήταν τόσα χρόνια η ΠΟΕΔΗΝ ;

4) Είναι θέμα ημερών η ανάληψη καθηκόντων νέου Επιμελητή Β΄ Μαιευτήρα- Γυναικολόγου σύμφωνα με την Γ4α/Γ.Π. 29039/15-5-2019 Απόφαση του Υπουργού Υγείας που δημοσιεύθηκε στο αριθμ. 1059/10-6-2019 ΦΕΚ ( τεύχος Γ΄).

5) Τη βαρύτητα και την κατανομή εξωτερικών Ιατρείων και εφημεριών την καθορίζει η Διοίκηση των Ενοποιημένων Νοσοκομείων, ανάλογα με τις ανάγκες. Την ενοποίηση του Γ.Ν. Κιλκίς και Γ.Ν.-Κ.Υ. Γουμένισσας την έκαναν άλλοι. Επίσης το 2012.

6) Είναι ψεύδος ασύστολο ότι ο καρδιολόγος της Γουμένισσας εφημερεύει στο Κιλκίς.

7) Η δυνατότητα μιας πρόσληψης μετά από κάθε αποχώρηση
(1:1) που επετεύχθη μετά την έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια, δίνει πλέον τη δυνατότητα επένδυσης στην ποιότητα και αποτελεσματικότητα και όχι απλά στην επιβίωση του Συστήματος.

Ας το χωνέψει η ΠΟΕΔΗΝ!

Προχωράμε !!
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΕΒΕΝΑΚΗΣ”