Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ για τον υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας…

Το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος που θα υποστηριχθεί από το κυβερνών κόμμα για τη θέση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Η απόφαση ελήφθη μετά από προσωπική εμπλοκή και παρέμβαση του πρωθυπουργού αλλά και μετά από εισήγηση του γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, και στελεχών του κόμματος, που είχαν αναλάβει να αξιολογήσουν τις υποψηφιότητες. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά που αναζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου η εκλογική μάχη για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κόντρα στον Απόστολο Τζιτζικώστα, να διεξαχθεί με αξιώσεις για το κυβερνών κόμμα. Ο κύριος στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι η αναμέτρηση για την ΠΚΜ να μην καταλήξει σε μία τυπική διαδικασία με προκαθορισμένο αποτέλεσμα, αλλά να κριθεί μάχιμα και πολιτικά στον επαναληπτικό γύρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποψήφιος είναι ένα πρόσωπο γνώριμο στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας. Διαθέτει πολιτική εμπειρία και κατάρτιση αλλά και επικοινωνιακές ικανότητες, ώστε να ανταποκριθεί και να σηκώσει με επάρκεια το βάρος των εκλογών στη «δύσκολη» Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης διαθέτει εμπειρία στα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και γνωρίζει τις απαιτήσεις μίας εκλογικής μάχης και μπορεί να απευθυνθεί σε ψηφοφόρους των τοπικών κοινωνιών καλύπτοντας το ευρύτερο φάσμα του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου. Είναι ένα πρόσωπο δηλαδή που μπορεί να κινητοποιήσει τα μέλη, τους οπαδούς και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να συγκεντρώσει ψηφοφόρους από την Αριστερά μέχρι και τον ευρύτερο μεσαίο προοδευτικό κεντρώο χώρο, που θα ήθελαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αλλάξει διοίκηση και πορεία…

Φ.Δ.