Η δεξιά πήρε στο δήμο Θεσσαλονίκης πάνω απο 62%…

Τελικά από την περίφημη διάσπαση της δεξιάς στο δήμο Θεσσαλονίκης, κερδισμένη βγήκε μόνο η δεξιά. Αυτό δείχνει το εκλογικό αποτέλεσμα που εν πολλοίς επιβεβαίωσε πως η Θεσσαλονίκη παραμένει ένα σκληρό προπύργιο της συντηρητικής παράταξης και της ΝΔ.

Όλοι μαζί οι δεξιοί υποψηφιοι δήμαρχοι, δηλαδή Ταχιάος, 22, 3 %, Ζέρβας 14,8%, Ορφανός 14,6%, Ψωμιάδης 5,5% , Κυριζίδης 2,5% και Αηδονόπουλος  2,4% συγκεντρώνουν ποσοστό 62,1%! Δηλαδή πολύ κοντά στο ποσοστό που συγκέντρωσε και ο συνδυασμός του Α. Τζιτζικώστα στις περιφερειακές εκλογές. Μάλιστα οι υποψήφιοι της δεξιάς κατόρθωσαν να απορροφήσουν σε μεγάλο βαθμό και τις ψήφους της άκρας δεξιάς, γεγονός που εξηγεί το 62%. Αν προσθέσουμε και κάτι ψιλά από Κουριανίδη, Νασιούλα κ.λ.π. πάμε σε ένα ακαταμάχητο ποσοστό.

Συνεπώς η εκτίμηση ότι οι λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις θα μπορούσαν να το παλέψουν στο β γύρο μάλλον μπάζει νερά και βουλιάζει. Διότι οι Νοτοπούλου με 13,5%, Βούγιας με 7,%, Λεκάκης με 2,5%, Τρεμόπουλος με 1,7% και Ζαρωτιάδης με 1% μόλις μετα βίας συγκεντρώνουν ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 25%. Αυτό το ποσοστό απλά θα τους οδηγούσε στον β γύρο αλλά μάλλον δεν θα έβγαζε δήμαρχο. Πιθανά να διέσωζε πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά αυτό δεν το ήθελε με κανένα τρόπο το ΚΙΝΑΛ αν και ο Βούγιας το συζητούσε με την προοπτική να ήταν ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος. Αυτό ίσως να βόλευε και τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτά είναι υψηλές αναλύσεις…

Φ.Δ.