Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ ζητούν ραντεβού με τον Σπίρτζη – Απειλούν με νέες κινητοποιήσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ακόμη και με τη μορφή της απεργίας διαρκείας άφησε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΘ  Δημήτρης Τσερμενίδης.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συνεχίζουν και σήμερα την επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν χτες ενώ αύριο θα επιστρέψουν κανονικά στην εργασία τους και θα συνεχίσουν ξανά την Παρασκευή 19 Αυγούστου, οπότε και θα συνεδριάσουν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Τσερμενίδης, «ο κ. Σπίρτζης με επιστολή του μας έδωσε τρεις ημερομηνίες για να συναντηθούμε, 30 ή 31/8 και 6/9 και ενώ του απαντήσαμε ακόμα και σήμερα δεν μας έχει κλειδώσει το ραντεβού. Δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο. Μας αναγκάζει να απέχουμε από τα καθήκοντά μας». Στους εργαζόμενους του  ΟΑΣΘ οφείλονται δεδουλευμένα άνω των δύο μηνών, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 6 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον κ. Τσερμενίδη, το ελληνικό δημόσιο οφείλει στον Οργανισμό πάνω από 130 εκατ. ευρώ, ο οποίος με τη σειρά του έχει οφειλές ελαφρά μεγαλύτερες των 95 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ απέστειλε εξώδικο προς τους εργαζόμενους, καλώντας τους να επιστρέψουν στην εργασία τους και τονίζοντας πως η καθυστέρηση στην καταβολή της μισθοδοσίας δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά της, αλλά «στην ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική κατάσταση και στις οφειλές του ελληνικού δημοσίου».