Η Φώφη, οι δούρειοι ίπποι και οι μπερδεμένοι ψηφοφόροι…

Ξεσπάθωσε σήμερα η πρώην υπουργός του Σαμαρά και επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φωφη Γεννηματά. Μιλώντας στην ΚΕ του κόμματος της, μίλησε για «κρυπτόμενους» και εξουσιομανείς, αλλά και «δούρειους ίππους» εντός του κόμματος. Δεν ξέχασε βέβαια τον Ν. Ανδρουλάκη που τον στόλισε κανονικά, διότι ο ευρωβουλευτής αποτόλμησε και σχολίασε πως το 8% των εκλογών δεν συµβαδίζει µε τις προσδοκίες του κόµµατος και πως «πρέπει να συζητήσουµε τα αίτια και να δούµε συντεταγµένα τις επόµενες κινήσεις». Δηλαδή ο Ανδρουλάκης είπε το αυτονόητο.

Κρυπτόμενο πάντως τον Β. Βενιζέλο δεν τον λες. Και να θέλει, δεν μπορεί να κρυφτεί. Πολιτικά μιλάμε, πάντα. Επειδή έφυγε διότι δεν ήθελε να χάσει από τον Κυρ – Κυρ, τον Σαουλίδη ή τον Καστανίδη;

Η Φωφη απάντησε επίσης και σε όσους επιθυμούν συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι ένα τελείως διαφορετικό κόμμα. Δεν πάμε σε ραντεβού στα τυφλά» είπε. Προφανώς δεν της αρέσουν οι εκπλήξεις.

Στελέχη όμως, όπως ο Κρεμαστινός και ο Μαλέλης κ.α. έχουν άλλη άποψη και θεωρούν ότι η συνεργασία ΚΙΝΑΛ – ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος. Μάλιστα ο πρώην γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης σε σημερινό του άρθρο στα ΝΕΑ τονίζει πως «οι διαρκείς παλινωδίες μας μπέρδεψαν τον προοδευτικό ψηφοφόρο που μας εγκατέλειψε. Τώρα μας περιμένουν δύσκολες μέρες» και πως «το ΚΙΝΑΛ δεν μπόρεσε να ανατρέψει τον διπολισμό και κυρίως δεν κατάφερε να δελεάσει τον ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει στο σπίτι του».

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και στελέχη όπως ο Γ. Καμίνης που δεν έχουν πρόβλημα με τους καρεκλάτους της εξουσίας. Γ ι αυτό έδωσε συγχαρητήρια στον Μητσοτάκη που υπουργοποίησε τον Χρυσοχοίδη τον οποίο διέγραψε η Φώφη. Μπάχαλο δηλαδή. Κι έρχονται και εσωκομματικές διαδικασίες για την ανασύσταση των οργανώσεων, κλαδικών και τοπικών. Εκεί να δούμε τι θα γίνει διότι οι διορισμένες Νομαρχιακές Επιτροπές Εκλογικού Αγώνα, πλέον αναβαθμίζονται σε σε Προσωρινές Νομαρχιακές Επιτροπές και αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τις οργανώσεις ανά νομό στην εκλογή νέων οργάνων. Θα αρχίσουν δηλαδή τα όργανα και τοπικά και μένει να δούμε αν οι «κρυπτόμενοι» και οι «δούρειοι ίπποι» θα διαπρέψουν στην σύνθεση και στη διεύθυνση ορχήστρας ή θα αρκεστούν στα σόλα….

Φ.Δ.