Η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου στους δήμους Λαγκαδά, Θέρμης, Θερμαϊκού και Ωραιοκάστρου

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου στους Δήμους Θέρμης, Θερμαϊκού, Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά.

Περισσότερες από 650 γυναίκες ενημερώθηκαν για τον καρκίνο του μαστού και εξετάστηκαν δωρεάν, στο πλαίσιο της δράσης που υλοποιείται από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ.

Ο Β΄ Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης συνεχάρη τις τεχνολόγους της Κινητής Μονάδας Μαστογράφου αλλά και τα στελέχη όλων των Δήμων που βοήθησαν στην επιτυχημένη υλοποίηση του προγράμματος: “Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική δράση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας την οποία ως ΚΕΔΕ έχουμε αγκαλιάσει και υποστηρίξει έμπρακτα, προκειμένου να υλοποιηθεί σε κάθε Δήμο της χώρας. Στόχος μας είναι να εξασφαλιστεί η πρόσβαση όλων των γυναικών, ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης και τόπου διαμονής, στην ενημέρωση και την πρόληψη”.

Στον Δήμο Θέρμης εξετάστηκαν δωρεάν πάνω από 200 γυναίκες σε Θέρμη, Βασιλικά και Τρίλοφο. “Η μεγάλη συμμετοχή και το έντονο ενδιαφέρον του γυναικείου πληθυσμού για ενημέρωση μας οδηγούν να δρομολογήσουμε και μία δεύτερη επίσκεψη της κινητής μονάδας στο προσεχές μέλλον, προκειμένου να ωφεληθούν ακόμα περισσότερες συμπολίτισσες μας”, δήλωσε ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Στον Δήμο Θερμαϊκού και συγκεκριμένα στην Περαία, τη Νέα Μηχανιώνα και την Επανομή πραγματοποιήθηκαν 150 μαστογραφικοί έλεγχοι.  Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης επεσήμανε: “Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερα εμφανιζόμενος καρκίνος στις γυναίκες, αλλά και σε μεγάλο βαθμό θεραπεύσιμος. Αρκεί να διαγνωστεί εγκαίρως. Και εδώ έγκειται η σημασία της πρόληψης. Μιας πρόληψης, που όλοι οφείλουν να επιζητούν και οι δήμοι να παρέχουν στους πολίτες”.

Στον Δήμο Ωραιοκάστρου εξετάστηκαν περισσότερες από 80 γυναίκες. Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης ευχαρίστησε την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, την Κ.Ε.Δ.Ε. και τον Δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Καραγιάννη για την συμβολή τους στην επιτυχία της δράσης.

Στον Δήμο Λαγκαδά, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου επισκέφθηκε την πόλη του Λαγκαδά, το Ζαγκλιβέρι και το Σοχό εξετάζοντας συνολικά περισσότερες από 240 γυναίκες.