Η ΚΟ Κ. Μακεδονίας του ΚΚΕ καταδικάζει τη «μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε νέο ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών»

Να καταδικάσουν τη «μετατροπή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε νέο ορμητήριο των Αμερικανονατοϊκών» καλεί όλους τους φορείς της πόλης η Κομματική Οργάνωση (ΚΟ) Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ενώ παράλληλα απευθύνει έκκληση σε όλα τα μέλη του κόμματος και της ΚΝΕ «να βρίσκονται σε ετοιμότητα και εγρήγορση για την υπεράσπιση της ειρήνης, της κυριαρχίας, των δικαιωμάτων και της ευημερίας του ελληνικού λαού».

Σύμφωνα με την ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θυμίζει αυτές τις ημέρες το 1999, «με τα “πήγαινε-έλα” των αμερικάνικών ελικοπτέρων και άλλου εξοπλισμού μέσα στις εγκαταστάσεις του λιμανιού» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, στην οποία η ΚΟ υποστηρίζει ακόμη ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, μετατρέπει τη χώρα μας σε μία μεγάλη βάση των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, σε ένα ορμητήριο πολέμων και επεμβάσεων» και τονίζει ότι «γι’ αυτό και χρειάζεται να σημάνει ξεσηκωμός, απ’ το λαό και τη νεολαία. Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να μη χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. Να κλείσει η βάση της Σούδας και όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα . Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων».