«Η μουσική στη Θεσσαλονίκη» από τη Thessaloniki Walking Tours

Μια  συναρπαστική περιήγηση στη μουσική ιστορία και τις μουσικές παραδόσεις της πόλης με ξεναγό τη Χριστίνα Μαβίνη, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου.

Αναζητούμε τους ήχους, τα μουσικά ιδιώματα, τις μουσικές αντιλήψεις που κυριάρχησαν στη Θεσσαλονίκη, το ιστορικό πλαίσιο μέσα στο οποίο εμφανίστηκαν και τις ιστορίες που συνδέονται μαζί τους.

Η Χριστίνα Μαβίνη με τη πλούσια αφήγηση της διατρέχει πολλούς αιώνες μουσικής ιστορίας. Η λειτουργία των ωδείων της ρωμαϊκής περιόδου, οι τελετουργίες που σχετίζονται με τη μουσική, η βυζαντινή μουσική αντίληψη και ο τρόπος που την ακούμε εμείς σήμερα αλλά και οι τροβαδούροι που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη  την εποχή που αυτή ήταν λατινικό βασίλειο αποτελούν σταθμούς σε μια συναρπαστική διαδρομή. Η σεφαραδίτικη μουσική παράδοση, οι πρώτοι φωνόγραφοι, οι ορχήστρες  και οι βεγγέρες αλλά και οι σημαντικοί συνθέτες του 20ου αιώνα όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης και ο Σταύρος Κουγιουμτζής ολοκληρώνουν το σύνθετο τοπίο της μουσικής ιστορίας της Θεσσαλονίκης σε μια διαδρομή που ξεκινά από την αρχαία αγορά και καταλήγει με τον Νίκο Καββαδία φυσικά στη θάλασσα.

Σημείο συνάντησης: Ρωμαϊκή αγορά

Ώρα: 16:00

Συμμετοχή: 10 ευρώ

Πληροφορίες/ κρατήσεις: [email protected]thessalonikiwalkingtours.com, 6978186901&6944476126