«Η ΝΔ οραματίζεται την κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης των ανέργων με τον ΟΑΣΘ»

«Το βασικό όραμα της ΝΔ για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης συνοψίζεται, όπως αποκαλύφθηκε από υποψήφιο δήμαρχο με τη στήριξη της ΝΔ, στην κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς των ανέργων της πόλης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος με αφορμή τις θέσεις του «εκλεκτού» της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη Νίκου Ταχιάου.

Όπως αναφέρει ο κ. Παρασκευόπουλος «πρόκειται για μία πρόταση σκληρή, νεοφιλελεύθερης αντίληψης και ίσως και μηδενικής προσφορότητας από άποψη κόστους, αφού δεν συνοδεύεται από καμία μελέτη, που να αποτυπώνει τον αριθμό των εξυπηρετούμενων ανέργων και την αντίστοιχη επιβάρυνση του Οργανισμού».

Σύμφωνα με τον κ. Παρασκευόπουλο «αντικειμενικά ο στόχος της πρότασης προφανώς, δεν είναι ο οικονομικός εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΟΑΣΘ αλλά ο αποκλεισμός των χαμηλότερων κοινωνικών στρωμάτων από  υπηρεσίες και εντέλει δικαιώματα. Εξάλλου οι άνεργοι δεν ανήκουν στο πολιτικό ακροατήριο της παράταξης του υποψήφιου δημάρχου και μπορούν να εξοβελιστούν στο πυρ το εξώτερον της πόλης».

«Η απαγόρευση της μετακίνησης των ανέργων, γιατί πρακτικά περί απαγόρευσης πρόκειται, ευθυγραμμίζεται πλήρως με την εξίσου νεοφιλελεύθερη αντίληψη περί χωροκοινωνικού αποκλεισμού όλων εκείνων που αποτελούν τους «από κάτω». Η άποψη αυτή δεν θα ήταν άξια συζήτησης, αν αποτελούσε μόνο την «τεχνοκρατική» άποψη ενός δημάρχου. Το ενδιαφέρον, πλέον, εστιάζεται στο τι αποτελεί την πολιτική πρόταση για την επομένη μέρα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο» αναφέρει ο κ. Παρασκευόπουλος.