Η νέα ηγετική ομάδα του ΚΙΝΑΛ στη Βόρεια Ελλάδα

«Αλλαγή φρουράς» στο ΚΙΝΑΛ της Βόρειας Ελλάδας, με την τριανδρία των Απόστολου Πάνα, Κυριάκου Κυριάκου και Στέφανου Παραστατίδη να αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο και να καθορίζουν τις εξελίξεις.

Οι Π. Κουκουλόπουλος, Μ. Τζελέπης και Α. Στοιμενίδης, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου έχουν τεθεί στον “πάγκο” και η νέα ηγετική ομάδα, με τις ευλογίες της Φώφης, αναλαμβάνει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και να μοιράσει το παιχνίδι. Ο Απόστολος Πάνας, πιο έμπειρος και εκλεγμένος βουλευτής Χαλκιδικής αναμένεται να παίξει ξεχωριστό ρόλο ενώ ο Στέφανος Παραστατίδης παρότι δεν εξελέγη στο Κιλκίς, ήδη έχει αναλάβει τη θέση του γραμματέα Οργανωτικού. Επίσης ο παραλίγο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Κυριάκος Κυριάκος, εκτιμάται ότι θα αξιοποιηθεί από την Γεννηματά στο επικοινωνιακό και ίσως να αναλάβει τη θέση του γραμματέα Επικοινωνίας που άφησε ο Σταμάτης Μαλέλης.

Στη Θεσσαλονίκη η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Οι Κριθαρίδης, Κυανίδης και Μεταλούλης θεωρούν ότι πρέπει να πάνε σε μία διευρυμένη νομαρχιακή συνέλευση ώστε να εκφραστούν όλες οι απόψεις για ένα αποτέλεσμα που, για το νομό Θεσσαλονίκη και βάσει της πίεσης που δέχτηκε ο χώρος, κρίνεται ικανοποιητικό. Βέβαια οι απόψεις διίστανται. Στο ΚΙΝΑΛ άλλωστε οι απόψεις πάντα διίστανται και αυτό δεν είναι πάντα κακό.

Τον Σεπτέμβριο μαθαίνουμε θα ανοίξουν και οι διαδικασίες για την εκλογή νέων Νομαρχιακών Επιτροπών και εκεί αναμένεται να γίνει η αποτύπωση της νέας πολιτικής πραγματικότητας στο ΚΙΝΑΛ. Κάποιοι ήδη τρέχουν να πιάσουν θέση στην αφετηρία…

Φ.Δ.