Η Πολιτεία να μην αποκαταστήσει τους Ρομά στα Τσαΐρια δηλώνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού

Την άποψη πως «δεν πρέπει η ελληνική Πολιτεία να αποκαταστήσει τις 10-12 οικογένειες που παραμένουν στην περιοχή» των Τσαϊριών και οι οποίες πρόκειται να εκδιωχθούν άμεσα, με διοικητική αποβολή, διατύπωσε ο Γιώργος Τσαμασλής, δήμαρχος Θερμαϊκού, στον Alpha 96,5 Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσαμασλής τόνισε, πως οι οικογένειες αυτές «ισχυρίζονται, ότι είναι από παλιά εδώ και δεν έχουν που να πάνε αυτό όμως δεν είναι θέμα του δημάρχου, είναι θέμα της ελληνικής Πολιτείας ας βρει τον τρόπο, αν θέλει να τους αποκαταστήσει, κατά την άποψη μου άδικα γιατί δεν έχει αποκαταστήσει ούτε εμένα, ούτε εσάς, ούτε κανέναν άλλον». Μάλιστα ο κ. Τσαμασλής πρότεινε ως λύση οι άνθρωποι αυτοί να αγοράσουν οικόπεδα, όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

Ο ίδιος διαμήνυσε για το ζήτημα, ότι «εκεί κατοικούσανε περίπου 1.200 (σ.σ. Ρομά), έχουν μείνει 100. 1.100 δεν άντεξαν στον έλεγχο της αστυνομίας και του νόμου και απομακρύνθηκαν», ενώ τόνισε, ότι «θα απομακρυνθεί και ο τελευταίος που έχει μείνει παράνομα και κατοικεί στην περιοχή των Τσαϊριών».

«Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου είναι άμεσα εκτελεστέα, που σημαίνει ότι έχουν 30 ημέρες μετά την επίδοση της απόφασης ο καθένας από αυτούς να απομακρυνθεί από την περιοχή Τσαΐρια ή εάν θέλει μέσα σε αυτές τις ημέρες της προθεσμίας, των 30 ημερών δηλαδή, μπορεί να κάνει ένσταση», ισχυρίστηκε ο δήμαρχος Θερμαϊκού.

Στη επίμαχη περιοχή, θα κατασκευαστεί σχολείο, όπως σχεδιάζει ο δήμος Θερμαϊκού, σύμφωνα με τον κ. Τσαμασλή.

Thess INTEC

Ο Γιώργος Τσαμασλής μίλησε και για το Thess INTEC λέγοντας, πως «είναι ένα υπερτοπικό πάρκο»,  όπου «θα κτιστούν 60.000 τετραγωνικά μέτρα» σε έκταση της περιοχής, η οποία γειτνιάζει τα Τσαΐρια. Ο ίδιος υποστήριξε πως εκεί θα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, σχολεία, ξενοδοχεία καθώς και θεματικά πάρκα και το Thess INTEC πρόκειται να αποτελέσει ένα «άλλο Ελληνικό», δημιουργώντας 7.000 θέσεις εργασίας, οι οποίες θα προσελκύσουν εργαζόμενους από την περιοχή, τη Θεσσαλονίκη, ακόμη και από όλη την Ελλάδα, όπως εκτίμησε ο κ. Τσαμασλής.