Η πρώτη αποχώρηση από την εκλογική κούρσα για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Μετά και την απόφαση της Μόνικας Αϊβάζογλου, της επικεφαλής της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση», να συστρατευθεί με την “Πολήχρωμη Θεσσαλονίκη”, του Σπύρου Βούγια, ίσως να ήταν θέμα χρόνου για την μικρή αυτή παράταξη, “των Γειτονιών”, που προέρχεται από τον οικολογικό χώρο, να μην επιχειρήσει τη συμμετοχή της στις εκλογές για τη διεκδίκηση της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης.

Προφανώς, οι εναπομείναντες της παράταξης, “Οι Γειτονιές σε δράση – Οικολογία-Αλληλεγγύη-Πολιτισμός”, εκτίμησαν ότι δεν διαθέτουν τις δυνάμεις για να ανταποκριθούν σε μία τόσο δύσκολη εκλογική αναμέτρηση. Το ξεκαθαρίζουν και στην αποχαιρετιστήρια ανακοίνωση τους, όπου μιλούν για “απελευθέρωση των προσωπικών στρατηγικών που αποσκοπούν σε μια θέση στο τραπέζι της εξουσίας” αλλά και “πληθωρισμό υποψηφίων δημάρχων, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα έπρεπε να ονομάζονται υποψήφιοι αντιδήμαρχοι”. Επίσης αναγνωρίζουν ότι ο οικολογικός χώρος δεν διαθέτει πολιτική συνοχή, ούτε ξεκάθαρες απόψεις στο θέμα των συνεργασιών. Στον δρόμο προς τις εκλογές η παράταξη έκανε μία προσπάθεια επανόδου ή επανεκτίμησης της κατάστασης, εκλέγοντας και επικεφαλής, αλλά τελικά η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε. “Εν όψει των επερχόμενων εκλογών, οι Γείτονες και οι Γειτόνισσες αποφασίσαμε να παραμείνουμε πιστοί σε όσα διακηρύξαμε το 2014. Επιλέξαμε συλλογικά ως επικεφαλής για την εκλογική μας προσπάθεια, τον ακτιβιστή δικηγόρο Παναγιώτη Λογγινίδη, αλλά και συμμετείχαμε σε σειρά πρωτοβουλιών που είχαν στόχο την εκλογική συνεργασία” αναφέρουν, αλλά τελικά όπως εξηγούν, “λόγω της κατάστασης που περιγράψαμε, αλλά και πρακτικών δυσκολιών που συνδέονται άμεσα με τα παραπάνω, οι Γειτονιές δεν θα συμμετάσχουν στις επόμενες εκλογές και δεν θα εκπροσωπηθούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο”.

Πάντως ο οικολογικός χώρος θα έχει εκπρόσωπο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Ο λόγος για την παράταξη «Οικολογία -Αλληλεγγύη», και τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Μιχάλη Τρεμόπουλο, που προχθές στο κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος», παρουσίασε θέσεις και ψηφοδέλτιο. Μένει να δούμε αν τελικά ο χώρος της οικολογίας θα εκπροσωπηθεί στο νέο δημοτικό συμβούλιο, διότι τα τελευταία χρόνια οι πολιτικές παλινωδίες και οι παλινδρομήσεις ήταν πολλές, με αποτέλεσμα οι οικολόγοι της Θεσσαλονίκης να αντιμετωπίζουν …περιβαλλοντικά προβλήματα…

Φ.Δ.