Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου για την δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά

Η πρωτοβουλία τονίζει πως είναι «είναι ντροπή και απανθρωπιά να επιλέγει η ΝΔ να φυλακίσει μικρά παιδιά που βρέθηκαν στον τόπο μας ασυνόδευτα, των οποίων οι οικογένειες διαλύθηκαν από τον πόλεμο και τις παγκόσμιες ανισότητες».

Αιφνιδίασαν τις τοπικές κοινωνίες, καταπατούν Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο

Η βασική ένσταση της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Χίου αφορά την κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και την παραπλάνηση των κατοίκων από την κυβέρνηση.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση: «Καταπατούνται κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα  και οι  κανόνες του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου

Συγχρόνως από πολιτική επιλογή αποφάσισαν να μετατρέψουν τα νησιά μας σε ξερονήσια με τεράστιες φυλακές. Αυτός είναι ο τρόπος αντιμετώπισης ενός παγκόσμιου θέματος που γεννά ο πόλεμος .

Αποδεικνύουν ότι δεν νοιάζονται ούτε για τις τοπικές κοινωνίες, τις οποίες αιφνιδίασαν με τις αποφάσεις τους και πολύ περισσότερο για τους πρόσφυγες-μετανάστες.

Με ακροδεξιές πρακτικές και αναφορές ότι δεν θα γίνονται αντιληπτοί από την τοπική κοινωνία, δεν χρυσώνουν το χάπι στους κατοίκους.

Τους κατοίκους που χρησιμοποίησαν λέγοντας ψέματα και τάζοντας ότι θα κλείσουν τα ΚΥΤ για να επανέλθει η κανονικότητα στην ζωή τους, σήμερα τους αγνοούν και τους εξαπατούν».