Η Θεσσαλονίκη υπολειτουργεί (φωτογραφίες)

Το χθεσινό λευκό που είχε σκεπάσει την πόλη ήδη από σήμερα έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε βρώμικο γκρίζο. Το απαλό χιόνι σε πολλά σημεία έγινε πάγος ή λάσπη.
fullsizerender65img_2745Λιγοστοί οι διαβάτες στο κέντρο της πόλης. Τα πεζοδρόμια ολισθηρά, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις των πεζών, ορισμένοι εκ των οποίων επιλέγουν να περπατήσουν στο δρόμο και όχι στο πεζοδρόμιο.

img_2718img_2760Λίγα τα αυτοκίνητα, κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, πολλά εξ αυτών μάλιστα φέρουν αλυσίδες.
img_2720Μια αλατιέρα του δήμου εθεάθη στην οδό Αγ. Δημητρίου. Τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ λιγοστά, στις στάσεις το σύστημα τηλεματικής πληροφορούσε το κοινό πως «λόγω ειδικών καιρικών συνθηκών η συγκοινωνία διεξάγεται βάσει σχεδίου έκτακτης ανάγκης».
img_2741Κάποια καταστήματα παραμείναν κλειστά, ωστόσο τουλάχιστον στους κεντρικούς εμπορικούς άξονες της πόλης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, ήταν ανοιχτά, η πελατεία όμως ελάχιστη. Στις τράπεζες, που επίσης λειτουργούσαν, δεν υπήρχαν ουρές.

img_2731Οι δημόσιες υπηρεσίες λειτουργούσαν, πολλοί βέβαια από τους υπαλλήλους δεν πήγαν στη δουλειά τους λόγω αδυναμίας προσέλευσης. Σχολεία και πανεπιστήμια ως γνωστόν κλειστά.
img_2722