Η βοτουλινική τοξίνη με ενδοσκοπική έγχυση συντελεί στη γρήγορη απώλεια κιλών

Μπορεί τη βοτουλινική τοξίνη εδώ και αρκετά χρόνια να την έχουμε συνδέσει με την απάλειψη των ρυτίδων, τελευταία όμως κερδίζει συνεχώς έδαφος και στη γρήγορη απώλεια βάρους, όταν εγχύεται στο στομάχι ενδοσκοπικά, όπως δηλώνει στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» ο καθηγητής Γαστρεντερολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Γιώργος Κουκλάκης.

«Η βοτουλινική τοξίνη χρησιμοποιείται ακριβώς όπως και για το σβήσιμο των ρυτίδων, απλά γίνεται εν είδη γαστροσκόπησης, με εγχύσεις σε συγκεκριμένα σημεία του στομάχου, κυρίως στο κατώτερο ένα τρίτο του στομάχου. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά αδρανοποιούνται οι μυς του στομάχου, κι έτσι εμποδίζεται η προώθηση της τροφής προς το λεπτό έντερο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το άτομο να αισθάνεται κορεσμό, επομένως χάνει την αίσθηση της όρεξης, οπότε προσλαμβάνει λιγότερη ποσότητα τροφής, άρα λιγότερες θερμίδες».

Ωστόσο, όπως λέει ο κ. Κουκλάκης, προηγουμένως γίνεται ένας έλεγχος στις κοιλότητες του στομάχου, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν άλλες οργανικές βλάβες (γιατί αν κάποιος έχει πχ ένα έλκος πρέπει πρώτα να το θεραπεύσει). Αμέσως μετά ο γιατρός καθορίζει τα σημεία έγχυσης, που ουσιαστικά είναι 20, όπως επισημαίνει ο καθηγητής.