«Η Zackie ζει»: Προβολή ταινίας, συζήτηση, drag show και πάρτυ στην «Ετεροτοπία»

Εκδήλωση και Drag Show αφιερωμένο στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στις 20.30 στην Ετεροτοπία. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με προβολή της ταινίας Faster than Light, στο καστ της οποίας ήταν και ο Ζακ Κωστόπουλος, η οποία καιθα προβληθεί για πρώτη φορά, δημόσια στη χώρα μας. Θα ακολουθήσει Queer Party και Drag Show.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Πέρασε ήδη ένας χρόνος και κάτι από τη δολοφονία του Ζακ/Zackie Oh! Ένας χρόνος μετά και δικαιοσύνη δεν έχει ακόμη αποδοθεί.

Όλα αυτά που σκότωσαν τον Ζακ και σκοτώνουν όλ@ μας καθημερινά είναι ακόμη εδώ: ομοφοβία, τοξικοφοβία, τοξική αρρενωπότητα, στερεότυπα, μίσος…

Στις 15 Νοεμβρίου, ώρα 20:30, μαζευόμαστε στην Ετεροτοπία για να συζητήσουμε, να προβληματιστούμε και να θυμίσουμε ότι δεν ξεχνάμε. Θα μιλήσουμε για το κίνημα Justice4ZakZackie, θα απολαύσουμε την ταινία Faster than Light. Μία ταινία που θα προβληθεί για πρώτη φορά, δημόσια στη χώρα μας.  Στο καστ ήταν και ο Ζακ Κωστόπουλος

Θα ακολουθήσει Queer Party και Drag Show με GingerEla. Θα είμαστε όλ@ εκεί.

Για εμάς: Είμαστε μία μικρή ομάδα ακτιβιστριών/-ών που λάβαμε συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων “Active Solidarity”. Το πρόγραμμα «Active Solidarity» ήταν ένα 10 ημερών δυναμικό πρόγραμμα για νεαρά άτομα που ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τον ακτιβισμό και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και θέλουν να αφήσουν το σημάδι τους στη σημερινή κοινωνία. Συγκέντρωσε πάνω από 36 νεαρά άτομα από 6 ευρωπαϊκές χώρες: Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Τσεχία, Λετονία και Σλοβενία. Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από την εκπαιδευτική πλατφόρμα Active Rainbow και τον οργανισμό Solidarity Mission και επιδοτήθηκε υποστηρικτικά από το πρόγραμμα Erasmus+, Erasmus+ Youth Greece και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Για την ταινία: Η ταινία “Faster than Light” δημιουργήθηκε σε συνεργασία Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, της LGBTQIA+ κοινότητας της Αθήνας και των queer καλλιτεχνών Thomas Anthony Owen και Kentaro Kumanomido και αφορά τα δικαιώματα της LGBTQIA+ κοινότητας της Αθήνας στα χρόνια της κρίσης. Στο καστ ήταν και ο Ζακ Κωστόπουλος.

Σκηνοθεσία: Thomas Anthony Owen & Kentaro Kumanomido
Παραγωγή: ONASSIS CULTURE WITHIN THE FRAMEWORK OF THE EUROPEAN MEDIA ART PLATFORM (EMAP/EMARE) CO-FUNDED BY THE CREATIVE EUROPE PROGRAMME OF THE EUROPEAN UNION.»

ΕΤΕΡΟΤΟΠΙΑ
Πτολεμαίων 42, 2ος όροφος

Event στο Facebook: https://www.facebook.com/events/1706471229490225/