Η… ζεστασιά που προσφέρουν οι βουλευτές της ΝΔ στους πρώην μετόχους του ΟΑΣΘ

Στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, άλλα δημοσιεύματα συνοδευόμενα από φωτογραφίες έφεραν τη βουλευτή της Ν.Δ. Αννα Ευθυμίου να επισκέπτεται τον Συνεταιρισμό Αυτοκινητιστών «Ηρακλής», για να πληροφορηθεί τα… «μείζονα προβλήματα» που τον απασχολούν.

Τα οποία είναι «αθέτηση των υποχρεώσεων του ΟΑΣΘ έναντι του ΗΡΑΚΛΗ»(!), οι «ανεδαφικές αξιώσεις του ΟΑΣΘ έναντι του ΗΡΑΚΛΗ»(!), η «επιβολή αναγκαστικής στέρησης της ακίνητης περιουσίας του ΗΡΑΚΛΗ (αμαξοστάσια, κτίριο γραφείων) και αντανακλαστικά των Συνεταιριστών» (!) και «διένεξη με τον Δήμο Καλαμαριάς»(!).

Το δελτίο Τύπου του «Ηρακλή» αναφέρει ότι «η βουλευτής άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις και τα σχέδια και εξέφρασε την πρόθεσή της να συνδράμει με την ιδιότητά της» και την ευχαριστούν και «για τη ζεστασιά με την οποία περιέβαλε τη συζήτηση»!

Είναι τουλάχιστον παράδοξο να συμβαίνει αυτό και βουλευτής να εμφανίζεται να υποστηρίζει αξιώσεις ιδιωτών εναντίον των οποίων έχει στραφεί το Δημόσιο.

Θυμίζουμε ότι δημόσιος ΟΑΣΘ έχει προσφύγει κατά του «Ηρακλή» στις 2 Ιουλίου 2019 με τρία δικόγραφα, στο πλαίσιο των διαδικασιών εκκαθάρισης, σε συνέχεια μάλιστα της προσφυγής στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης «για τις υπέρογκες κρατικές ενισχύσεις που λάμβανε ιδιωτικός ΟΑΣΘ τα προηγούμενα χρόνια».

Ο ΟΑΣΘ, με αυτές ενέργειες, ζητά τη «συντηρητική κατάσχεση της ακίνητης και κινητής περιουσίας του συνεταιρισμού “Ηρακλής” έως το ποσό των 76.307.818,56 ευρώ», «να απαγορευθεί κάθε μεταβολή κινητής και ακίνητης περιουσίας του συνεταιρισμού “Ηρακλής” μέχρι την έκδοση απόφασης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επί της καταγγελίας του ΟΑΣΘ» και «να υποχρεωθεί συνεταιρισμός να προσκομίσει έγγραφο από το οποίο να προκύπτουν οι μέτοχοί του και το ποσοστό συμμετοχής τους στο μετοχικό του κεφάλαιο», διότι «κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της έρευνας προέκυψε ότι το κεντρικό κτίριο και τα αμαξοστάσια που εμφανίζονται ως ιδιοκτησία του συνεταιρισμού “Ηρακλής” ενοικιάζονταν στον ΟΑΣΘ με χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το 100% του εύλογου τιμήματος».