49χρονη «οικονομολόγος» ανέλαβε να του ρυθμίσει τις οφειλές στο Δημόσιο και τον εκβίαζε

Δύο άτομα συνελήφθησαν και δύο ακόμη αναζητούνται ως συνεργοί τους, καθώς έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία τους, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, με απειλές κατά της ζωής και της σωματικής του ακεραιότητας, προσπάθησαν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από ελεύθερο επαγγελματία στη Θεσσαλονίκη, του οποίου είχαν αναλάβει να ρυθμίσουν τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,  συνελήφθησαν χθες, 2 Αυγούστου, δύο άτομα ηλικίας 24 και 49 ετών (άντρας – γυναίκα αντίστοιχα) σε βάρος των οποίων, αλλά και σε βάρος δύο ακόμη συνεργών τους, ηλικίας 40 και 33 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για Εκβίαση και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Προηγήθηκε καταγγελία του παθόντα, σύμφωνα με την οποία η 49χρονη το 2013 του συστήθηκε ως οικονομολόγος και ανέλαβε την πραγματοποίηση των απαιτούμενων διαδικασιών για την ένταξη της επιχείρησής του σε ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο. Όμως, παρά την ολοκλήρωση της εργασίας και την εξόφληση της αμοιβής η 49χρονη επανειλημμένως απαιτούσε επιπλέον ποσά προκειμένου να του επιστρέψει έγγραφα της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι, τον Ιούλιο του 2017 ο συλληφθείς μαζί με τον 40χρονο, λειτουργώντας κατ’ εντολή του 33χρονου συνεργού τους, συναντήθηκαν με τον παθόντα και μεταχειριζόμενοι απειλές κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητάς του απαίτησαν για λογαριασμό της 49χρονης γυναίκας χρηματικό ποσό ύψους 9.500 ευρώ. Επιπλέον, ο 24χρονος συνέχισε την εκβιαστική απαίτηση των χρημάτων επικοινωνώντας επανειλημμένως τηλεφωνικά με το θύμα.

Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση,  συνελήφθη χτες, 2 Αυγούστου, ο 24χρονος άντρας, ο οποίος προσήλθε σε προκαθορισμένο ραντεβού, προκειμένου να παραλάβει το χρηματικό ποσό που αξίωναν εκβιαστικά, ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας εντοπίσθηκε και συνελήφθη και η 49χρονη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.