Ιδιαίτερα ικανοποιημένη η ελληνική κυβέρνηση από την ομιλία Γιούνκερ

«Εξαιρετικά θετικά σημεία που μπορούν να σηματοδοτήσουν μια νέα ευρωπαϊκή ατζέντα» είχε η ετήσια ομιλία του  Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ σύμφωνα με την ελληνική κυβέρνηση.

«Μεταξύ άλλων επισημαίνουμε την θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι «η Ευρώπη δεν είναι αρκετά κοινωνική και αυτό οφείλουμε να το αλλάξουμε», την ανακοίνωση για τον διπλασιασμού των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, καθώς και την αναφορά του στην ανάγκη να υπάρξει «ευφυής ευελιξία» στην εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Εξίσου σημαντική είναι η δέσμευση της Επιτροπής να κάνει πρώτη της προτεραιότητα την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας, ιδίως της νεολαίας, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του αθέμιτου φορολογικού ανταγωνισμού στην Ευρώπη» αναφέρουν στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.
Επίσης ιδιαίτερη ικανοποίηση υπήρξε και σε ό,τι αφορά το προσφυγικό καθώς  η ελληνική κυβέρνηση υιοθετεί πλήρως τις αναφορές Γιούνκερ, στην ανάγκη για: αλληλεγγύη και δίκαιη κατανομή των βαρών της προσφυγικής κρίσης ανάμεσα στα κράτη μέλη, προώθηση της μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης προσφύγων καθώς και την σύσταση ευρωπαϊκής ακτοφυλακής και συνοριοφυλακής για τον έλεγχο των συνόρων της ΕΕ, συνεργασία με τρίτες χώρες προέλευσης ή διέλευσης μεταναστών για την αντιμετώπιση των αιτιών της μετανάστευσης.

Ο Τσίπρας στο Twitter

Νωρίτερα και ο πρωθυπουργός με αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter «καλοσώρισε» την ομιλία του Γιούνκερ.