Ιδρύθηκε “Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος”

Στην επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων, αλλά και στην ηθική, κοινωνική και οικονομική στήριξη του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης, στοχεύει ο νεοσύστατος “Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος”, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

“Ο Σύλλογος βασίζει τη δημιουργία του στη  θέληση και των εργαζομένων  του νοσοκομείου και της κοινωνίας για αλτρουιστική βοήθεια  προς τους συνανθρώπους μας μέσω ενός χώρου όπου ο στόχος είναι η υγεία. Αυτή τη στιγμή που οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες η συμπαράσταση του Συλλόγου θα είναι τέτοια ώστε να υπάρχει άμεσα επίλυση   για θέματα υγείας στα οποία ίσως κάποιοι γραφειοκρατικοί παράγοντες εμποδίζουν την άμεση πρόσβαση. Ο Σύλλογος με αγάπη και πάντα σε συνεργασία με τη διοίκηση  θα προσπαθεί  να λύνει γραφειοκρατικά  προβλήματα. Μπορεί η συμπαράσταση  του Συλλόγου να είναι κοινωνική, ηθική, εθελοντική και γιατί όχι και οικονομική. Αυτό  θα γίνεται μέσα σε πλαίσια αλληλοσεβασμού, ώστε να μην υπάρχει κάποια περίπτωση παρεξήγησης”, αναφέρει στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, ιατροδικαστής Ματθαίος Τσούγκας, ο οποίος είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου.

Οι διαδικασίες για την δημιουργία του Συλλόγου ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2016 και ο Σύλλογος  ιδρύθηκε επίσημα τον Ιανουάριου του 2017. Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αλληλοενημερωθούν τα μέλη και τα εκλέξουν προσωρινή επιτροπή που θα προκηρύξει αρχαιρεσίες.