Ικανοποιημένη η κυβέρνηση από τη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, οι οποίες θυμίζουμε πως κατέληξαν στους Αλαφούζο, Καλογρίτσα, Κυριακού και Μαρινάκη, ύστερα από μια μαραθώνια διαδικασία εξήντα έξι ωρών. 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση «αυτής της απολύτως αδιάβλητης διαδικασίας» υπογραμμίζοντας πως «μια νέα σελίδα ανοίγει από σήμερα για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και την ενημέρωση στον τόπο μας».

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου και μετά από μια τριακονταετία  αυθαιρεσίας μπαίνουν και εφαρμόζονται κανόνες στην χρήση των τηλεοπτικών συχνοτήτων. Με όρους απόλυτης διαφάνειας, αποκαθίσταται η συνταγματική νομιμότητα και κατοχυρώνεται, επιτέλους, το δημόσιο συμφέρον», δήλωσε.

Νίκος Παππάς: «Βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα ζουν από τη λειτουργία τους»

«Η ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών βάζει τέλος σε 27 χρόνια ανομίας», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε γραπτή ευχαριστήρια δήλωσή του για την ολοκλήρωση της δημοπρασίας των τηλεοπτικών αδειών. «Δεν περιμέναμε το τίμημα να πάει τόσο ψηλά. Ήμασταν πολύ μαζεμένοι και συντηρητικοί στις εκτιμήσεις μας. Αυτό που κάναμε όμως ήταν να σχεδιάσουμε μια δημοπρασία η οποία θα μεγιστοποιούσε το τίμημα για το ελληνικό δημόσιο»

Και προσθέτει: «η Ελλάδα παύει να διαθέτει το ντροπιαστικό “προνόμιο” της μοναδικής χώρας που ουδέποτε διενέργησε διαγωνισμό για την αδειοδότηση των ιδιωτικών καναλιών. Πλέον, στη χώρα μας θα εκπέμπουν νόμιμοι τηλεοπτικοί σταθμοί. Βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα ζουν από τη λειτουργία τους, παράγοντας ποιοτικό και ανταγωνιστικό τηλεοπτικό πρόγραμμα και όχι από τη διαπλοκή με τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Κανάλια που θα ενημερώνουν τον ελληνικό λαό με αντικειμενικότητα και πλουραλισμό, όχι ανάλογα με τις υπόγειες σχέσεις του ιδιοκτήτη τους με την πολιτική ηγεσία και φόντο τα θαλασσοδάνεια».

Ο υπουργός Επικρατείας, στη δήλωσή του, αναφέρεται λεπτομερώς σε όλους όσοι συνέβαλαν στη διενέργεια του διαγωνισμού, και δεν παραλείπει να ευχαριστήσει αυτούς που «αμφισβήτησαν πολιτικά το διαγωνισμό»: «Ακόμη και εκείνους που επί της ουσίας υπονόμευσαν τη διαδικασία. Διότι -και με τα περισσότερα από 60 δικόγραφα με τα οποία επιχείρησαν να προσβάλουν το διαγωνισμό- έδωσαν τη δυνατότητα να διατυπωθεί κάθε επιχείρημα, κάθε αντίλογος. Με αυτό τον τρόπο, θωράκισαν πλήρως το διαγωνισμό πολιτικά, νομικά, θεσμικά και ηθικά».