Ικανοποιημένος ο ΣΕΒΕ από την πώληση του ΟΛΘ

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης εκφράζει ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

«Η ουσιαστική ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 67% των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ στην Κοινοπραξία της Deutsche Invest Equity PartnersGmbH, με τη θυγατρική της CMA CGM, Terminal Link SAS και τη Belterra Investments LTD του ομίλου Σαββίδη σηματοδοτεί μια νέα εποχή και γεμίζει αισιοδοξία την εξωστρεφή επιχειρηματική κοινότητα για την ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Ο ΣΕΒΕ αισθάνεται δικαιωμένος, διότι τα τελευταία ιδίως χρόνια είχε θέσει την παραχώρηση του λιμανιού σε πάροχο που θα προσελκύσει διεθνείς γραμμές ως ύψιστη προτεραιότητα στην προσπάθεια της Βόρειας  Ελλάδας, και δη της Θεσσαλονίκης, να εδραιωθεί ως οικονομικό σταυροδρόμι στην ανατολική Μεσόγειο. Η επιτυχής έκβαση του  διαγωνισμού και η ανάδειξη ενός επενδυτή που, σε συνδυασμό και με την υλοποίηση των αναγκαίων επενδύσεων, έχει τα εχέγγυα για τη σημαντική και γρήγορη ανάπτυξη του λιμανιού με μεγάλες συνέργειες που θα επιτρέψουν τη διακίνηση αυξημένου όγκου φορτίων από τις χώρες της Ανατολής προς τις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης αλλά και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δημιουργεί ικανοποίηση και προσδοκίες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν για την υλοποίηση της συμφωνίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΒΕ.

Επίσης ο ΣΕΒΕ ζητά την ταχεία ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΟΛΘ ΑΕ και τονίζει ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά για την αναβάθμιση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και να το στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις ώστε να αποκτήσει το ρόλο που του αναλογεί και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και της απασχόλησης της ευρύτερης περιοχής».