Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ από την παρουσία Τσίπρα στην 84η ΔΕΘ

Πολιτικά αποτελεσματική και αντιπολιτευτικά αποδοτική, χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου την τριήμερη παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην 84η ΔΕΘ. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι η παρουσία Τσίπρα στη ΔΕΘ, κατέστησε φανερό και διακριτό ότι στη Ελλάδα, εκτός από την συντηρητική αντίληψη για την ανάπτυξη και συνολικά τη πορεία της χώρας, υπάρχει και η προοδευτική αντίληψη που εκφράζεται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης υποστηρίζουν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε την αντιπολιτευτική στρατηγική και προθέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έδωσε με σαφήνεια και το στίγμα των κινήσεων του για την αναδιάταξη των δυνάμεων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.

«Η παρουσία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη και την ΔΕΘ ανέδειξε μία νέα αφετηρία για τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, σε όλα τα επίπεδα, τόσο στην πολιτική αντιπαράθεση, την στάση του απέναντι στην κυβέρνηση και τον τρόπο που θα κινηθεί αντιπολιτευτικά, όσο και την διάθεσή του και ο ίδιος υποκειμενικά να ακολουθήσει με συγκεκριμένο τρόπο τα βήματα οργανωτικής διεύρυνσης που έχουν προαναγγελθεί» τόνισε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να μεγαλώνει τα όρια της παράταξης της Αριστεράς, ως βασικός εκφραστής του ευρύτερου προοδευτικού και δημοκρατικού χώρου». Σχολίασε δε πως η κυβέρνηση «κυβερνά αντιπολιτευόμενη την αντιπολίτευση» και προέβλεψε ότι η ΝΔ «σε κάθε μέτρο που θα παίρνει θα επιχειρεί αντιπερισπασμό για να μπορέσει να “περάσει” ή να δικαιολογήσει την αντικοινωνική πολιτική της».

«Από τη ΔΕΘ δόθηκε το στίγμα της αντιπολιτευτικής στρατηγικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε σήμερα και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης, και πρόσθεσε πως «η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη να μιλήσουμε για το σήμερα και το αύριο”. “Δεν αφήνουμε τίποτα να κρυφτεί κάτω από το χαλί”, δήλωσε και επέκρινε την κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι “προσπαθεί να επαναφέρει τις λογικές της δεξιάς, που οδήγησαν στην κρίση».

Επίσης ο τέως πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σημείωσε πως «έγιναν φανερές τα δύο προηγούμενα Σαββατοκύριακα οι δύο ριζικά διαφορετικές αντιλήψεις για την Ανάπτυξη. Από τη μία αυτή της προόδου που εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ κι από την άλλη αυτή της συντήρησης που εκφράζεται από τη ΝΔ. Υπάρχει από την πλευρά της ΝΔ μια εμμονική, σκληρά ταξική αντίληψη, την οποία ονομάζει “ανάπτυξη για όλους” ενώ ουσιαστικά πρόκειται για ανάπτυξη για τους λίγους». Επίσης, σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας έπραξε καλά και άνοιξε τη συζήτηση της αποτίμησης του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ. “Είναι μια υπεύθυνη στάση. Έδωσε το έναυσμα για μία κριτική προφανώς και σε άλλες πτυχές του κυβερνητικού έργου επί 4,5 χρόνια. Αυτή η αποτίμηση θα γίνει συντεταγμένα μέσα στο κόμμα” είπε και πρόσθεσε πως ο Α. Τσίπρας ήταν πολύ σαφής και στο θέμα του σκανδάλου της Novartis.