Ημέρα ασφαλισμένου καθιερώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών

Τη θεσμοθέτηση και καθιέρωση «Ημέρας Ασφαλιστικών Θεμάτων», όπου ομάδα έμπειρων επιστημονικών στελεχών θα ενημερώνουν και θα δίνουν απαντήσεις και συμβουλές στους συμπολίτες σε θέματα που αφορούν το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, προχωρά ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο αντιδήμαρχος Διοικητικού-Οικονομικού Δημήτρης Ζιγκερίδης κατά τη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη για το νέο ασφαλιστικό νόμο. Επρόκειτο για μια ρεαλιστική αποτίμηση των πρόσφατων αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα που έκαναν ειδικοί επιστήμονες και στελέχη Ασφαλιστικών Ταμείων παρουσιάζοντας και αναπτύσσοντας αναλυτικά το θέμα που ήταν οι «Αλλαγές στο Ασφαλιστικό Σύστημα και οι επιπτώσεις τους στις ασφαλιστικές εισφορές και στις συντάξεις».

Με την παραπάνω κίνηση θα δώσει τη δυνατότητα τακτικής μηνιαίας παρουσίας στο δήμο κάποιων εκ των εισηγητών, όπου θα δέχονται τους πολίτες προκειμένου να απαντούν επιτόπου στα ερωτήματά τους και να επιλύουν τις απορίες τους.

Στην ημερίδα, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Δ.Ζιγκερίδη και του Τοπικού Συμβουλίου Νεάπολης, οι εισηγητές -όπως αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου- έριξαν φως στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται και απάντησαν στις δεκάδες απορίες των πολιτών δίνοντας διεξόδους στους προβληματισμούς τους.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν η Ανδριανή Ανθοπούλου (δικηγόρος, με ειδίκευση σε ασφαλιστικά και εργατικά θέματα), ο Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης (διευθυντής ΕΦΚΑ μη μισθωτών /ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ), η Μαίρη Νικολαΐδου (πρώην διευθύντρια συντάξεων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης), η Ηλιοστάλακτη Γούναρη (τέως προϊσταμένη συντάξεων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης), και η Ελένη Χατζηνικολάου (προϊσταμένη εσόδων ΕΦΚΑ μη μισθωτών Θεσσαλονίκης), ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος της Τ.Κ. Χριστίνα Τερζή.