Ημερίδα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στην Καλαμαριά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς και η Μ.Κ.Ο. W.I.N. Hellas διοργανώνουν Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού με τίτλο «Οι άντρες ως σύμμαχοι στον αγώνα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις 6.00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Οδού Χηλής» και θα την παρουσιάσει η δημοσιογράφος Χριστίνα Κανατάκη. Ο βραβευμένος σεφ Μανώλης Παπουτσάκης, ο παρουσιαστής και Διευθυντής

Σπουδών ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Χρήστος Κιούσης, ο δημοσιογράφος Λάμπρος Κωνσταντάρας και ο Λέανδρος Καρακατσάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CREAM TEAM ABEE, ως αλληλέγγυοι συντάσσονται δυναμικά στο πλευρό των γυναικών και στέλνουν το μήνυμα για τον από κοινού αγώνα καταπολέμησης της έμφυλης βίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων Ελπίδα και την ευγενική Υποστήριξη της εταιρείας παραγωγής τροφίμων CONDITO Α.Ε.Β.Ε., της εταιρείας καλλυντικών DUST & CREAM και της σχολής χορού Dance Soul Academy.

Πληροφορίες:

Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης,Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης, Δημόσιας Υγείας και Ισότητας των δύο φύλων του Δήμου Καλαμαριάς, μεταξύ των κοινωνικών δράσεων που αναπτύσσει για την ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων των δημοτών της, έχει υπογράψει την «ευρωπαϊκή χάρτα» για την ισότητα των φύλων. “Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες», εκπονήθηκε από το Συμβούλιο των Δήμων και των περιφερειών της Ευρώπης, σε συνεργασία με φορείς από διάφορες χώρες, με στόχο οι Δήμοι και Περιφέρειες να αναλάβουν δέσμευση για την ένταξη της διάστασης του φύλου στις πολιτικές τους, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πόρων για την προώθηση της αρχής της ισότητας των φύλων προς όφελος των πολιτών. Ταυτόχρονα ο Δήμος Καλαμαριάς σύστησε Υπηρεσιακή Μονάδα Πολιτικών Ισότητας των Φύλων και συγκρότησε Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, η οποία είναι διαπαραταξιακή, ενώ συμμετέχουν σ’ αυτήν εμπειρογνώμονες σε θέματα φύλου και ισότητας, καθώς και εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων της περιοχής.

W.I.N. Hellas

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2006 από τη Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία, θεραπεία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Μέσω του δικτύου των επιστημονικών συνεργατών της (ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας κ.α.), η W.I.N. HELLAS προσφέρει ψυχο – κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια. Επιπλέον, παρέχει ψυχολογική στήριξη και νομική συμβουλευτική, μέσω εξειδικευμένων ψυχο – εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της πανελλαδικής γραμμής υποστήριξης γυναικών – θυμάτων βίας (210- 8996636).

Παράλληλα, η W.I.N. HELLAS βοηθάει τις γυναίκες που χρειάζονται φιλοξενία σε ξενώνες και νομική καθοδήγηση φέρνοντάς τις σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και υποστηρικτικές δομές. (www.winhellas.gr).