ΗΠΑ: Αστυνομικοί σκότωσαν 28χρονο μετά από τηλεφώνημα – φάρσα

Ενας 28χρονος πατέρας δύο παιδιών έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών που έσπευσαν στο σπίτι του στο Κάνσας των ΗΠΑ ύστερα από τηλεφώνημα – φάρσα. Το άτομο που τηλεφώνησε στην Αστυνομία το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου είπε ότι μόλις είχε σκοτώσει τον πατέρα του και κρατά ομήρους τη μητέρα και τον αδελφό του.

«Εχω ρίξει βενζίνη στο σπίτι και σκέφτομαι να βάλω φωτιά», είπε ο φαρσέρ και έδωσε τη διεύθυνση του 28χρονου. Οι αστυνομικοί έφτασαν σε λίγα λεπτά έξω από το σπίτι του και τότε εκείνος βγήκε για να δει τι συμβαίνει.

Όταν του είπαν να σηκώσει τα χέρια του ψηλά και να προχωρήσει αργά προς το μέρος τους, αρχικά υπάκουσε στις εντολές τους αλλά έκανε το λάθος να κατεβάσει τα χέρια του καθώς περπατούσε με αποτέλεσμα ένας από τους ενόπλους να πυροβολήσει και να τον σκοτώσει.

Οι αρχές έχουν συλλάβει έναν 25χρονο στην Καλιφόρνια ως το άτομο που έκανε το τηλεφώνημα – φάρσα και προκάλεσε την τραγωδία, ενώ όπως αναφέρει ο Independent, τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει μόδα οι φάρσες που απαιτούν την εμπλοκή των SWAT, ειδικών επίλεκτων δυνάμεων της Αστυνομίας.