Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση στον Γ. Μπουτάρη

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η επίθεση στο πρόσωπο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, το Σάββατο το απόγευμα.

Με έγγραφη παραγγελία του στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης δίνει εντολή να παραγγείλει διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να  διεξαχθεί έρευνα ποινικών ευθυνών τόσο για τους φυσικούς όσο και τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης.

Συγκεκριμένα, να διενεργηθεί έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν εκτός άλλων και των εγκλημάτων παράβασης των άρθρων 308-309 του Ποινικού Κώδικα που αφορά πρόκληση σωματικών βλαβών, αλλά και παράβασης του άρθρου 184 του ΠΚ, που αφορά την πρόκληση και διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, και του 186 ΠΔ για πρόκληση και προσφορά για την τέλεση εγκλήματος.

Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας ζητά να αξιοποιηθούν τα μέσα τεχνολογίας για την ταυτοποίηση δραστών που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Μετά την παρέλευση αυτοφώρου και μετά το σχηματισμό δικογραφίας για τα ήδη ταυτοποιηθέντα – συλληφθέντα άτομα από την Αστυνομία η έρευνα πρέπει να αφορά τη συνέχιση των δικονομικών ενεργειών στο πλαίσιο πια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η δικογραφία που θα σχηματιστεί θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.