Ισχυρές ενδείξεις για εμπρησμό στην καταστροφική πυρκαγιά στην Εύβοια

Η καταστροφική φωτιά που καίει την Εύβοια φαίνεται να είναι αποτέλεσμα εμπρησμού, καθώς υπάρχουν συγκεκριμένες ενδείξεις και πληροφορίες πως η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι.

Από τις πρώτες στιγμές που ξέσπασε η πυρκαγιά εκτός από τις μονάδες πυρόσβεσης, πήγε στην Εύβοια και ειδικό κλιμάκιο εγκλημάτων εμπρησμού του πυροσβεστικού σώματος.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης όταν ένα ή δύο άτομα κινούνται με όχημα ανάμεσα στα χωριά Μακρυμάλλη και Σταυρό στην κεντρική Εύβοια.

Στις 3:15 σταμάτησε επί του επαρχιακού δρόμου και περπάτησε 50 μέτρα μέσα στο δάσος, όπου έβαλε την πρώτη πυρκαγιά και συνέχισε για 100 μέτρα τη διαδρομή του όπου σταμάτησε εκ νέου, κάνοντας ακριβώς ότι και στην πρώτη περίπτωση, περίπου 50 μέτρα μέσα στο δάσος.

Με την ίδια τακτική άναψε και την τελευταία εστία φωτιάς 100 μέτρα πιο κάτω, απ’ όπου και εξαφανίζεται, με τις αρχές πλέον να τον αναζητούν.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις απο το Dikaiologitika News

Δεν έχουν βρεθεί έως τώρα ευρημάτα (γκαζάκια ή μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό) και θεωρείται ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε είτε με αναπτήρα ή σπίρτα, είτε με κάποιο στουπί.

Οι έρευνες συνεχίζονται.