Ισόβια κάθειρξη στον αστυνομικό των ΜΑΤ που στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε χτες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε αστυνομικών των ΜΑΤ ο οποίος πριν από περίπου ένα χρόνο στραγγάλισε την 7χρονη κόρη του.

Το έγκλημα διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2015 όταν ο 48χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ είχε μείνει μόνος με  το επτάχρονο κοριτσάκι του μέσα στο διαμέρισμά τους στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης. Η γυναίκα του απουσίαζε κι εκείνος είχε απομείνει στο σπίτι με το μεγαλύτερο από τα δύο παιδιά τους, καθώς είχε γονική άδεια από την υπηρεσία του.

«Δεν ξέρω γιατί το έκανα. Ημουν θολωμένος. Δεν θα σκότωνα το παιδί μου για να εκδικηθώ τη γυναίκα μου. Μετά το συμβάν σκέφτηκα να αυτοκτονήσω. Δεν ήμουν καθόλου καλά ψυχολογικά. Πηγαίναμε με τη γυναίκα μου σε ψυχιάτρους, καθώς από το 2014 ένιωθα θλίψη, απόγνωση, αϋπνία, δεν είχα όρεξη να κάνω τίποτα. Δεν είχα συναίσθηση του τι έκανα», είπε μεταξύ άλλων στην απολογία του. Η σύζυγός του στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι ο 48χρονος είχε ψυχολογικά προβλήματα, για τα οποία λάμβανεήπια φαρμακευτική αγωγή, και τόνισε πως είχε περάσει τα ψυχομετρικά τεστ της υπηρεσίας του.