Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε Γάζα και Συρία

Αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ πραγματοποίησε αργά το βράδυ της Κυριακής η ισραηλινή πολεμική αεροπορία, η οποία ανακοίνωσε ότι σκότωσε δύο μαχητές της οργάνωσης. Οι επιθέσεις έγιναν σε αντίποινα της εκτόξευσης ρουκετών από την οργάνωση, επίθεση η οποία έγινε σε απάντηση δολοφονίας μέλους της Ισλαμικής Τζιχάντ στα σύνορα Γάζας-Ισραήλ.

Οι επιθέσεις έγιναν μόλις λίγες ημέρες πριν από τις νέες γενικές εκλογές στο Ισραήλ και σύμφωνα με την ανακοίνωση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, στο στόχαστρο των πολεμικών αεροσκαφών ήταν θέσεις της οργάνωσης σε ολόκληρη τη Γάζα και κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό. Όπως υποστήριξαν με την ανακοίνωσή τους, επλήγη το «επίκεντρο» των δραστηριοτήτων της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Συρία, αλλά και ομάδα ανδρών της οργάνωσης που ετοιμαζόταν να εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ. Ανέφεραν επίσης ότι αναχαίτισαν πυραύλους που κατευθύνονταν εναντίον του Ισραήλ.

Τον θάνατο δύο μαχητών της επιβεβαίωσε η οργάνωση το πρωί της Δευτέρας, ενώ οι υπηρεσίες υγείας στη Γάζα ανακοίνωσαν ότι στη διάρκεια των επιθέσεων τραυματίστηκαν τέσσερις άνθρωποι.

Των ισραηλινών επιθέσεων είχε προηγηθεί η εκτόξευση 20 ρουκετών εναντίον του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η Ισλαμική Τζιχάντ.