«Ιστορίες της οδού Τσιμισκή» από τη Thessaloniki Walking Tours

Τη διασχίζουμε καθημερινά, δεν μπορούμε να διανοηθούμετην πόλη χωρίς αυτήν, την αγαπάμε. Μας κουράζει εξαιτίας της βουής και τηςκίνησης αλλά ποτέ δε σταματά να μας εκπλήσσει, κυρίως αν της δώσουμε λίγο χρόνο και σηκώσουμε τα μάτια μας ψηλά.

Σπαρμένη με αλλεπάλληλα στρώματα ιστορίας, υπολείμματα του ανατολικού τείχους, εμβληματικά κτήρια τα οποία έχουν παίξει τον δικό τους ρόλο στη ζωή της πόλης, μοντερνισμοί της περιόδου του μεσοπολέμου και αστικά πειράματα των δεκαετιών ’60 και ’70, η οδός Τσιμισκή δεν παύει μέσαστα χρόνια να συνδέει ανθρώπους, σημεία, μνημεία και εποχές.

Παράλληλα είναι γεμάτη με πρόσφατες μνήμες από αγαπημένα βιβλιοπωλεία, ζαχαροπλαστεία,εμπορικά καταστήματα, πρώιμα εμπορικά κέντρα και τόπους συνάντησης που είχανκαθορίσει το Lifestyle διαφόρων εποχών.

Με ξεναγό την Χριστίνα Μαβίνη και την πλούσια αφήγησή της αναζητούμε τις ιστορίες αυτές και επιχειρούμε να γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα τον δρόμο εκείνο που αντιπροσωπεύει την πιο βαθιά Θεσσαλονίκη που μπορούμε ποτέ να φανταστούμε.

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου

σημείο συνάντησης:Κεντρική είσοδος κτηρίου ΧΑΝΘ (απέναντι από την ΔΕΘ)
ώρα: 9πμ (ώστε να εξασφαλίσουμε καλύτερες συνθήκες στη ξενάγησή μας)
συμμετοχή: 10 ευρώ
πληροφορίες: 6978186901 κρατήσεις:[email protected]