Κ. Γκιουλέκας: Γραφικός ο Γιάννης Μπουτάρης

“Χαμένη περίοδο” για τη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε τις δύο δημαρχιακές θητείες του Γιάννη Μπουτάρη ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Γκιουλέκας, προσθέτοντας πως “με γραφικότητες δεν διοικείται η πόλη” και πως ο δήμαρχος “δεν έχει καταφέρει να αφήσει κανένα στίγμα”. Ο κ. Γκιουλέκας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ ? ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 FM”, ανέφερε πως σε αυτή τη δεύτερη θητεία της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη υπάρχουν αλλαγές “δυστυχώς επί τα χείρω. Οι ίδιοι οι σύντροφοί του έχουν αρχίσει να τον εγκαταλείπουν. Οι άνθρωποι με τους οποίους ξεκίνησε και ήταν μια ομάδα, τώρα έχουν αποστασιοποιηθεί”.
“Λυπάμαι, αλλά οι δημαρχίες του Γιάννη Μπουτάρη είναι χαμένη περίοδος, δεν έχει προσθέσει τίποτα σοβαρό και ουσιαστικό. Με γραφικότητες και ακρότητες δεν διοικείς μια πόλη. Δεν έχει αφήσει κανένα στίγμα” είπε ο κ. Γκιουλέκας, ο οποίος διετέλεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, στην πρώτη θητεία της διοίκησης του κ. Μπουτάρη.
Με αφορμή το εορταστικό τριήμερο της Θεσσαλονίκης, ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου πως είναι κάθετα αντίθετος στις μαθητικές παρελάσεις και γι αυτόν τον λόγο δεν θα είναι παρών, ο κ. Γκιουλέκας είπε: “Δεν είναι η πρώτη φορά που μας θλίβει ο Γιάννης Μπουτάρης. Εάν θεωρεί ότι ο ίδιος είναι εκσυγχρονιστής και οι παρελάσεις αναχρονιστικές, θα του έλεγα ότι η ιστορία είναι σύγχρονη και τα διδάγματα επίκαιρα. Εάν δεν θέλει να τιμάει την ιστορία και τις εκδηλώσεις που γίνονται στη μνήμη κάποιων ανθρώπων, όπως είναι οι παρελάσεις, είναι δικαίωμά του. Όμως δεν είναι δικαίωμα του, ως δήμαρχος, να προσβάλλει την πόλη”.
Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στην έκθεση ιστορικών εφημερίδων με τίτλο “Τα Πρωτοσέλιδα του ΄40”, που προέρχονται από την προσωπική του συλλογή και εγκαινιάζεται σήμερα στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo του δήμου Καλαμαριάς.
Η έκθεση, που διοργανώνεται από το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού Καλαμαριάς, περιλαμβάνει άρθρα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του 1940, στα οποία κυριαρχούν τα νέα από το μέτωπο αλλά και άρθρα με στόχο την ενίσχυση του πατριωτικού φρονήματος των Ελλήνων. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 5 Νοεμβρίου.