Κ. Καραμανλής: Άστοχη η έκφραση «αποβράσματα» για όσους δεν κόβουν εισιτήριο

Οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, για τους πολίτες που επιλέγουν να μπαίνουν στο Μετρό χωρίς εισιτήριο προκάλεσαν σάλο. Γι’ αυτό και ο ίδιος την Τετάρτη, ανασκεύασε τα λεγόμενά του στον ΣΚΑΪ, με μια ανάρτηση στο Facebook. «Για να το ξεκαθαρίσουμε, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο είναι “απόβρασμα”, ούτε ότι πρέπει να νιώθει έτσι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι «θα υπάρξει έλεγχος, το πρόβλημα ήταν αρκετά πιο έντονο πριν από λίγο καιρό. Αυτό που σκεφτόμαστε να κάνουμε, είναι κάτι το οποίο έχει συμβεί στη Γαλλία και την Αμερική, είναι να υπάρξει μια πολύ μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για τους λεγόμενους τζαμπατζήδες» προσθέτοντας ότι το ζήτημα δεν είναι να έρθω εγώ να σε πιάσω, το ζήτημα είναι ότι ο ίδιος ο άνθρωπος που κάνει αυτή την πράξη πρέπει να νιώθει ως απόβρασμα της κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν να μπαίνουμε τζάμπα στο Μετρό».

Η δήλωση αυτή προκάλεσε άμεσα την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ έγινε viral στα social media με τον υπουργό στην ανάρτησή του να προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς εννοούσε.

Δείτε την ανάρτησή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών:

Χτες, μιλώντας για όσους, χωρίς να δικαιούνται δωρεάν μετακίνησης με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιλέγουν να μην…

Gepostet von Kostas Karamanlis am Mittwoch, 31. Juli 2019

ethnos.gr