Κ. Μακεδονία: Συντηρήσεις και καθαρισμοί φρεατίων στο οδικό δίκτυο

Συντηρήσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης προγραμματίζει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να αποκαταστήσει προβλήματα, καταρχήν σε σημεία που χρήζουν άμεσης παρέμβασης. Αυτά, σύμφωνα με τον υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Αγγελίδη, βρίσκονται, κυρίως, στους δήμους Λαγκαδά και Βόλβης και στην περιοχή του Αξιού, δηλαδή στα Κύμινα, τη Χαλάστρα και το δίκτυο των επαρχιακών οδών τους. Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε σήμερα τη συγκρότηση επιτροπών για τη διενέργεια των σχετικών διαγωνισμών, ενώ τα έργα αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2018. Από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης έγινε λόγος για καθυστερήσεις στις διαδικασίες που αφορούν τους διαγωνισμούς.

Παράλληλα, προωθείται η συντήρηση τάφρων και φρεατίων σε όλο το εθνικό δίκτυο, καθώς, όπως είπε ο κ. Αγγελίδης, στο περιθώριο της οικονομικής επιτροπής, «τα φρεάτια, λόγω των έντονων πλημμυρών και βροχοπτώσεων, φράζουν και φροντίζουμε να έχουμε πάντα μία εργολαβία σε εξέλιξη, ώστε να μπορούμε να επέμβουμε ανά πάσα στιγμή για να αποτρέψουμε και οποιονδήποτε άλλο κίνδυνο».

Σε ό,τι αφορά τα φρεάτια, στα οποία οι υπηρεσίες εστιάζουν την προσοχή τους, αυτά είναι διασπαρμένα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα παρεμβάσεων που θα γίνουν κατά προτεραιότητα, ο κ. Αγγελίδης έφερε τον δρόμο της Χαλκηδόνας προς τα Διαβατά και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανίων.

Με αφορμή τις χθεσινές ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, ότι θα διατεθούν 30 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), προκειμένου η Περιφέρεια το επόμενο χρονικό διάστημα να προχωρήσει σε έργα συντήρησης του οδικού δικτύου, ο κ. Αγγελίδης διευκρίνισε ότι οι καταγεγραμμένες ανάγκες για συντηρήσεις μόνο στο οδικό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης υπολογίζονται σε 100 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ