Κ. Μητσοτάκης για παιδεία: Είναι πιο εύκολο να γκρεμίζεις από το να χτίζεις

«Είναι πιο εύκολο να γκρεμίζεις από το να χτίζεις. Φέρνετε την παιδεία πίσω στη δεκαετία του ’80», ήταν η απάντηση του Κ. Μητσοτάκη σε όσα είπε ο Αλ. Τσίπρας για την παιδεία. «Γίνατε γνωστός με τις καταλήψεις», συνέχισε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και συμπλήρωσε ότι «στην παιδεία δεν υποκρίνεστε καν ότι εφαρμόζετε μεταρρυθμίσεις».

«Ευκαιρίες, προσπάθεια, αριστεία: οι λέξεις αυτές δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιό σας γιατί πιστεύετε ότι έχουν ιδεολογικό πρόσημο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, για να βγάλει το συμπέρασμα: «Την αριστεία η κυβέρνηση της μετριότητας, της ημιμάθειας δεν μπορεί να την εφαρμόσει». Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κατεδάφισε την ιδιωτική εκπαίδευση, στην οποία πηγαίνει το 8% των μαθητών» και εξέφρασε την αντίθεσή του για την ανάδειξη του διευθυντή μετά από ψηφοφορία στα σχολεία λέγοντας ότι «εκλέγεται ο αρεστός και όχι ο καλύτερος».

«Κανείς δεν έχει αντίρρηση για την ανάγκη εξέλιξης των Θρησκευτικών αλλά αυτό έπρεπε να γίνει με διάλογο, όχι με σύγκρουση», είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις αλλαγές που επιχειρούνται στη διδασκαλία των Θρησκευτικών και συμπλήρωσε: «Εχετε δρομολογήσει μια τυφλή σύγκρουση με την Εκκλησία». «Η αριστεία δεν αφορά τους λίγους αλλά τους πολλούς, τα πανεπιστήμια. Δε θέλουμε να εξισωθούν όλοι προς τα κάτω, αλλά να ανέβουν πιο πολλοί προς τα πάνω κι αυτή είναι η διαφορά στις ιδεολογίες μας», τόνισε και υποσχέθηκε ότι με τη ΝΔ κανένα παιδί δε θα μείνει εκτός παιδικού σταθμού, ότι θα επαναφέρει τα πρότυπα πειραματικά σχολεία και ότι θα απελευθερώσει τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια από τον κρατισμό.