Κ. Μητσοτάκης: Υπάρχει σκάνδαλο Novartis αλλά στόχος του κ. Τσίπρα ήταν να σπιλώσει τους αντιπάλους του

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον ότι με την υπόθεση της Novartis  επιχείρησε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, δίνει έμφαση στον διχασμό και ρίχνει  λάσπη  στους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Θα αμυνθούμε απέναντι σε κάθε επίθεση», είπε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον τ/σ του Σκάι, και προσέθεσε:  «Υπάρχει πραγματικό σκάνδαλο αλλά στόχος του κ. Τσίπρα ήταν να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Από την στιγμή που συστήνεται οι προκαταρκτική επιτροπή πρέπει να διερευνήσει την υπόθεση… Πρέπει να καταθέσουν οι μάρτυρες με ή χωρίς κουκούλα και να καταθέσουν κατ΄ αντιπαράσταση με εκείνους που κατηγορούν. Εκείνοι που κατηγορούνται να έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον εαυτό τους». Προειδοποίησε δε, «να μην σπεύσει ο κ. Τσίπρας να κλείσει την προκαταρκτική επιτροπή και να επιστρέψει την υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη, αυτό θα ισοδυναμεί με συγκάλυψη».

Προέβλεψε ότι ο κ. Τσίπρας θα επενδύσει στον διχασμό και με άλλα σκάνδαλα και υποστήριξε ότι «αν ο κ. Τσίπρας είχε εμπιστοσύνη στο αφήγημά του για την επιστροφή στην κανονικότητα τότε δεν θα δίχαζε την κοινωνία». Υπογράμμισε ωστόσο ότι αν αποδειχθεί ότι κάποιος άγγιξε δημόσιο χρήμα τότε είναι αυτονόητο ότι θα φύγει από τη ΝΔ.

Συνεχίζοντας την κριτική  στον πρωθυπουργό είπε ότι «ο κ. Τσίπρας μίλησε για πολιτική ευθύνη. Η προανακριτική επιτροπή όμως συστήνεται για να αποδώσει ποινικές ευθύνες», ενώ αναφέρθηκε στην ουσία της υπόθεσης λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας τι έκανε για την υπερσυνταγογράφηση, τι έκανε για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης; Εμείς θα προσπαθήσουμε να μειώσουμε τη συμμετοχή των συνταξιούχων στα φάρμακα. Αυτό που απασχολεί τον πολίτη είναι ότι στήνεται στις ουρές και ότι βάζει από την τσέπη του για να καλύψει την φαρμακευτική δαπάνη».

Είπε ακόμη ότι στο πλαίσιο της συνταγματικής αναθεώρησης, «το άρθρο 86 περί ευθύνης υπουργών θα αλλάξει και δεν θα έχουν την σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση που έχουν σήμερα».
Ολοκληρώνοντας την κριτική για την υπόθεση Novartis είπε ότι «τα δικά μας στελέχη είπαν ότι θέλουν να δικαστούν, η κυβέρνηση όμως άφησε εκτός της προανακριτικής τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, παρότι το όνομά του υπάρχει με αρχικά στην έρευνα του FBI και παρέλειψε να εκδώσει δελτίο τιμών το πρώτο εξάμηνο του 2015».