Κ. Νοτοπούλου: Η αυτοδιοίκηση απαιτεί συνέργειες, συμμαχίες και συνεργασίες στη βάση

Η παρούσα διοίκηση μαζί με εμάς αλλά και με τους πολίτες άλλαξαν πολλά πράγματα στην πόλη,αλλά μένουν πολλά ακόμη να γίνουν είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου Υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, σε συνέντευξή της στην εκπομπή ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ στην ΕΡΤ1.

«Η απόφαση να είμαι υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είναι μια μεγάλη πρόκληση για μένα, είναι μια απαίτηση από τον ίδιο μου τον εαυτό» είπε η Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Παλεύω για την πόλη μου όλη την ενήλικη ζωή μου, από τα κινήματα και τους αγώνες και από θέσεις ευθύνης τα τελευταία τρία χρόνια.Έχουμε κάνει πολλή δουλειά στην πόλη και αυτό δεν θα μπορούσαμε να το αφήσουμε να πάει χαμένο.

Η Θεσσαλονίκη έχει υποφέρει πολύ από τις εποχές Ψωμιάδη και Παπαγεωργόπουλου και ο ανθυποψήφιός μου- εκλεκτός της ΝΔ- ήταν υπερασπιστής του Παπαγεωργόπουλου.

Το σύνθημά του στην κεντρική του ομιλία ήταν «επιστροφή».

Όχι, ούτε οι νέοι ούτε οι μεγαλύτεροι, ούτε κανένας λογικός πολίτης δεν μπορεί να θέλει η Θεσσαλονίκη να επιστρέψει πίσω» τόνισε μιλώντας η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Σε ότι αφορά το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του οποίου ηγείται, η Κατερίνα Νοτοπούλου είπε: «Η αυτοδιοίκηση απαιτεί συνέργειες, συμμαχίες και συνεργασίες στη βάση. Και αυτό πρώτα από όλα το έφερε ο Κλεισθένης με την απλή αναλογική.

Στόχος μας είναι μια προοδευτική συμμαχία.Το ψηφοδέλτιό μας είναι ένα ψηφοδέλτιο αξίας, γιατί έχει ανθρώπους που αξίζουν σε αυτή την πόλη. Από όλους τους πολιτικούς χώρους.Είναι όλοι προοδευτικοί πολίτες όμως, βαθιά δημοκράτες.

Στην τοπική αυτοδιοίκηση θέλουμε τη συμμετοχή των πολιτών και θέλουμε οι ίδιοι  να μπούμε μπροστά και να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας.

Έχω καλέσει κάθε δημοκρατικό πολίτη, πόσο μάλλον τους νέους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται με κοινωνικές ευαισθησίες στην πόλη να δουλέψουμε μαζί».

Σε ότι αφορά τους ανθυποψηφίους της η Υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε:

«Αυτήν την περίοδο βλέπουμε ανθρώπους στη Θεσσαλονίκη να επανέρχονται και να διεκδικούν τη δημαρχεία. Βγήκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας.Είναι άνθρωποι που πλήγωσαν τη Θεσσαλονίκη.Είτε με την απραξία τους, είτε γιατί παράτησαν την πόλη.

Είτε συμπορεύτηκαν και συνόδευσαν διοικήσεις που οι δήμαρχοι έχουν καταδικαστεί. Πήγαν φυλακή».

Για τις αστικές συγκοινωνίες η υποψήφια Δήμαρχος δήλωσε:

«Η προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΣΘ έφυγε κι άφησε ένα ταμείο 600 ευρώ. Με 600 ευρώ δεν φτιάχνεις αμάξι, όχι λεωφορείο. Θα σας πω όμως πως εμπλέκεται ο δήμος γιατί για μένα δεν είναι σημαντικό μόνο να γκρινιάζουμε, να ρίχνουμε ευθύνες στους παλιούς. Σημαντικό είναι , ποια είναι η ευθύνη που θα αναλάβω εγώ ως δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Το νέο νομικό πλαίσιο, λοιπόν, δίνει την δυνατότητα σ’ έναν δήμο να συμμετάσχει κατά 40% στον νέο οργανισμό, τον ΑΣΥΘ. Ένας δήμος πρέπει να αγοράσει λεωφορεία, πρέπει να διεκδικήσει τους πόρους και υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία. Υπάρχουν πολύ ωραίες ιδέες, υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία, χρειάζεται κάποιος να κάνει τη δουλειά».