Κ. Νοτοπούλου: Λύσαμε γόρδιους δεσμούς δεκαετιών

«Στη Θεσσαλονίκη έχουμε ανάγκη από ελεύθερους χώρους. Η πόλη μας έχει το χαμηλότερο ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο. Ο μέσος όρος πρασίνου του αστικού συγκροτήματος είναι λιγότερα από 2 τ.μ. ανά κάτοικο τη στιγμή που διεθνώς αντιστοιχεί σε 10 τμ ανά κάτοικο» αναφέρει σε σημερινή της δήλωση η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αναλυτικά η δήλωση της Κ. Νοτοπούλου:

«Το προηγούμενο διάστημα εργαστήκαμε προς αυτή την κατεύθυνση και αποδώσαμε τα πρώην Στρατόπεδα Παύλου Μελά και Κόδρα στις τοπικές κοινωνίες.

Εξασφαλίσαμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τώρα είναι ευθύνη των Δήμων. Προκρίνουμε να υπάρξει άμεσα διαδημοτική συνεργασία προκειμένου τα δυο πρώην στρατόπεδα να γίνουν Μητροπολιτικά Πάρκα.

Δημιουργούμε τις συνθήκες για ελεύθερους χώρους πρασίνου, προκρίνουμε την ανάπλαση της ΔΕΘ εντός χρονοδιαγράμματος στην κατεύθυνση στην οποία εργαστήκαμε και το προηγούμενο διάστημα από κοινού με τη διοίκηση της ΔΕΘ προκειμένου να δημιουργήσουμε ελεύθερους χώρους στο κέντρο της πόλης παράλληλα με την αναπτυξιακή δυναμική του Διεθνούς Εκθεσιακού μας κέντρου.

Δίνουμε έμφαση στο Μητροπολιτικό χαρακτήρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Νέα Παραλία,ο χώρος που ανασαίνει όλη η πόλη να λάβει την αντίστοιχη φροντίδα που της αξίζει.

Έχουμε δημιουργήσει και συνεχίζουμε με το Πάρκο Μνήμης μπροστά από το Μουσείο Ολοκαυτώματος, για να αναπνεύσει η Δυτική Πλευρά της πόλης,η πιο παραμελημένη.

Φροντίδα και συντήρηση του περιαστικού δάσους του Σειχ Σου ως πνεύμονα πρασίνου της πόλης.

Σχεδιάζουμε ολιστικά την ανάδειξη του δημόσιου χώρου και της πολιτιστικής κληρονομίας, στο πλαίσιο ευρύτερων συνεργιών του Μητροπολιτικού συγκροτήματος.

Λύσαμε γόρδιους δεσμούς δεκαετιών. Σήμερα μπορούμε μαζί να δημιουργήσουμε μικρές και μεγάλες εστίες ανάσας για όλους μας.»