Κ. Νοτοπούλου: Ο κ. Ταχιάος είναι το γραφείο Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πόλη

Στους λόγους που δεν παρέστη στην εξέδρα των επισήμων κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη αναφέρθηκε μιλώντας στον Alpha 96.5 η υποψήφια δήμαρχος Κατερίνα Νοτοπούλου.

Όπως τόνισε η ίδια «αυτό είναι ένα παράδοξο φαινόμενο που έβλεπα και ως υφυπουργός τους υποψήφιους να διαγκωνίζονται πάνω στις εξέδρες των επισήμων κάτι που εμένα μου είναι εξαιρετικά ξένο, όπως και το να σπρώχνομαι για να βγω φωτογραφίες κοντά στον διάσημο. Για εμένα άλλη είναι η πολιτική που ακολουθώ, εγώ είμαι με τον κόσμο» πρόσθεσε αρχικά η ίδια συμπληρώνοντας πως έδωσε το παρόν στη χθεσινή παρέλαση όπου παρέστη με «τους γονείς μου, την κουμπάρα μου και τη βαφτισιμιά μου».

Μιλώντας για εκείνα που δεν γνωρίζει ο κόσμος ακόμα για την ίδια, η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο ότι «δουλεύω από τα 18 μου, κολλάω ένσημα από τα 18 μου σε αντίθεση με συνυποψηφίους μου και είμαι μια γυναίκα που ασχολείται με τη ζωή της ,με τα κοινά. Με νοιάζει η πόλη μου και για αυτό με μεγάλη ευκολία άφησα το υπουργιλίκι και ένα πιθανό βουλευτιλίκι ακριβώς γιατί με νοιάζει η πόλη να μην γυρίσει πίσω».

Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς κρίνει η ίδια τη μέχρι τώρα προεκλογική περίοδο είπε πως είναι «άδικη για τον κόσμο της Θεσσαλονίκης. Οι πολίτες έχουν ανάγκη να ακούσουν τις προτάσεις του καθενός και με βάση αυτές να επιλέξουν ποιο είναι το όραμα για την πόλη» και συμπλήρωσε πως «όταν ο βασικός μου αντίπαλος εμφανίζεται με όραμα να επιστρέψει η πόλη στη δεκαετία του ’90 και του 2000 και αναφέρομαι στον κ.Ταχιάο, όχι, αυτό είναι άδικο».

Για το αν μεταφέρεται η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και στην τοπική αυτοδιοίκηση η Κατερίνα Νοτοπούλου απήντησε πως «σε αυτές τις εκλογές συγκρούονται δύο κόσμοι, ο ένας είναι ο κόσμος που εκφράζεται από τον κ. Ταχιάο και ο άλλος αν θα προχωρήσουμε μαζί με όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου».

Αναφερόμενη στο αν παρακολουθεί τις αναφορές των Μέσων στο όνομά της η ίδια τόνισε πως «την πρώτη περίοδο δεν παρακολούθησα γιατί θα τρελαινόμουν. Στην πορεία μπήκα στον πειρασμό. Υπήρχαν πάρα πολλά βράδια που έκλαψα πάρα πολύ για το άδικο και χυδαίο γιατί ήταν πολύ δύσκολο να βλέπεις τόσο χυδαίες εικόνες, τον εαυτό σου, τη μητέρα σου, την αδελφή σου, χωρίς να έχουμε κάνει τίποτα κακό. Αν κάποιος δεν έχει βλάψει την πόλη είμαι εγώ».

Σε ό,τι αφορά στο κύριο μέρος του προγράμματός της η ίδια έθεσε ως στόχο τη βελτίωση της καθαριότητας στον δήμο Θεσσαλονίκης «Στόχος είναι να φτάσουμε σε μία κυκλική Θεσσαλονίκη, μια πόλη χωρίς απορρίμματα» με φθηνότερα δημοτικά τέλη είπε η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τον συνδυασμό Θεσσαλονίκη Μαζί. Σήμερα, «ανακύκλωση γίνεται σε όλη την Ευρώπη, εκτός από τη Θεσσαλονίκη», τόνισε η ίδια και εξήγησε την ανάγκη να υιοθετηθεί το μοντέλο της διαλογής στην πηγή, της επεξεργασίας των βιοαποβλήτων και της ανακύκλωσης «χωρίς έξοδα για το δημότη».

Επίσης, η κ. Νοτοπούλου απέρριψε κάθε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας συμπληρώνοντας πως «προστατεύουμε πρώτα απ’ όλα το προσωπικό, ενισχύουμε το προσωπικό, φέρνουμε εξοπλισμό και κάνουμε ανακύκλωση» εμφυσώντας παράλληλα και την αντίστοιχη νοοτροπία στους πολίτες.

«Συνολικά θα πρέπει να μιλήσουμε για τη Θεσσαλονίκη»,  ξεκαθάρισε η υποψήφια δήμαρχος με τον συνδυασμό Θεσσαλονίκη Μαζί συνοψίζοντας το όραμά της σε μία «Θεσσαλονίκη με ισχυρό μητροπολιτικό χαρακτήρα, χωρίς να καπελώσει τους άλλους δήμους».

Ακόμη, η Κατερίνα Νοτοπούλου αναφέρθηκε και στη διοίκηση Μπουτάρη λέγοντας πως με τη «διοίκηση του Γ. Μπουτάρη και με μας να βάζουμε πλάτη» νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης μετά την υπεξαίρεση των 17,8 εκατομμυρίων ευρώ από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ανέφερε η ίδια.

Στο ζήτημα της ασφάλειας η κ. Νοτοπούλου ισχυρίστηκε πως είναι «ένα αίσθημα και τα αισθήματα δεν τα επιτυγχάνεις με καταστολή. Χρειάζεται ζωντάνια, ζωή στις γειτονιές, φωτισμός». Σημείωσε δε ότι η ίδια ανέλαβε το προηγούμενο διάστημα πρωτοβουλίες για την περιοχή της Ροτόντας, ούσα και κάτοικος της περιοχής, ενώ επανέλαβε πως «χρειάζεται ενίσχυση της αστυνομίας και έχω κάνει παρεμβάσεις και για αυτό ήμουν η “γκρινιάρα” της κυβέρνησης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Έρχονται νέα οχήματα και αυτό είναι μια κατάκτηση δική μας» τόνισε.

Επιτέθηκε επιπλέον στον υποψήφιο δήμαρχο της ΝΔ, Νίκο Ταχιάο, κατηγορώντας τον για αθλιότητες, καθώς θεώρησε ότι εκμεταλλεύθηκε την απόπειρα απαγωγής του βρέφους της ανιψιάς του και μάλιστα κατηγόρησε την κ. Νοτοπούλου για συνοδεία αστυνομικών. «Εκλεκτικές συγγένειες με την αστυνομοκρατία έχουνε οι ίδιοι», σχολίασε δηκτικά η κ. Νοτοπούλου διαμηνύοντας ότι δεν κυκλοφορεί με αστυνομικούς. Σε άλλο σημείο η κ. Νοτοπούλου ανέφερε ότι «Ο κ. Ταχιάος είναι το γραφείο Τύπου του κ. Μητσοτάκη στην πόλη» και κατέκρινε την πρότασή του για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά του.

Αναφορικά με το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, η υποψήφια δήμαρχος τόνισε πως «βοήθησε την πόλη και πρέπει να επεκταθεί» ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις της για τη σύμβαση ζητώντας να «υπάρξει ένας ενιαίος σχεδιασμός. Θέλω να δω από την αρχή τις διαδικασίες γιατί αυτό έχει ένα κόστος για τον πολίτη. Θα τους φέρω όλους σε ένα τραπέζι και θα σχεδιάσουμε όλοι μαζί», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις δημοσκοπήσεις

Τέλος και αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις , η κα Νοτοπούλου τόνισε «πως δεν επηρεάζομαι από τις δημοσκοπήσεις γιατί ξέρω πώς βγαίνουν| ενώ σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών η ίδια είπε ότι «δεν τη φοβάμαι ως επίπτωση στην εκλογική μάχη γιατί ο Θεσσαλονικιός πολίτης θα κρίνει με βάση τα πραγματικά προβλήματα και θα συγκρουστούν πολιτικές. Η Θεσσαλονίκη λύνοντας τα προβλήματά της μπορεί να γίνει ένα κέντρο ανάπτυξης στα Βαλκάνια. Δεν κατεβαίνω για υποψήφια για Υπουργός Άμυνας ούτε για Υπουργός Εξωτερικών».